Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ και τον συνθέτη και ενορχηστρωτή Ζαφείρη Κουκουσέλη και την καλλιτεχνική του ομάδα διοργανώνουν συναυλία έντεχνης λαϊκής μουσικής αύριο Τετάρτη 29 στις 9 το βράδυ, στο Θεατράκι Αναύρου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σε συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι θα ακουστούν σημαντικά τραγούδια του Ελληνικού ρεπερτορίου ενώ ένα μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στους Θεσσαλούς δημιουργούς Κώστα Βίρβο από τα Τρίκαλα και στον Θεόδωρο Δερβενιώτη από την Ζαγορά.

Στόχος της εκδήλωσης σύμφωνα με την κα. Κολυνδρίνη είναι να αναδείχθούν οι άνθρωποι που εδράζονται στον νομό και ασχολούνται με το τραγούδι, με πολύ ποιοτικό και αξιόλογο τρόπο.

“Η Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τη λαϊκή παράδοση και την τέχνη, πιστεύουμε βαθύτατα στη σημασία του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς”, επισήμανε η αντιπεριφεριάρχης, η οποία άλεσε τον κόσμο αύριο στο γραφικό θεατράκι Αναύρου, για να απολαύσει μουσικά μονοπάτια της Ελληνικής μουσικής, μέσα από τις φωνές και τους ήχους αγαπημένων και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, κ. Γιώργος Κίτσιος, ο οποίος κάλεσε το κοινό της Μαγνησίας στην εκδήλωση αναφέρωντας ότι είναι σημαντικό για τον κόσμο “να αγκαλιάσει την εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με την περιφέρεια. Είναι μια σημαντική συναυλία, από τοπικού συναδέλφους και θα θέλαμε να έχει μεγάλη επιτυχία”.

Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που συνεργάζεται με σπουδαίους μουσικούς και φίλους και μοιράζονται αυτό το μουσικό ταξίδι και το φετινό καλοκαίρι.

Ο κ. Κουκουσέλης επισήμανε ότι “θα παίξουμε σημαντικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου που όλοι τα έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει και μας έχουν συντροφεύσει στην καθημερινότητά μας”.

Η εκδήλωση σύμφωνα με τον κ. Κουκουσέλη αποτελεί μεταξύ άλλων αφιέρωμα σε Θεσσαλούς δημιουργούς, “στον στιχουργό Κώστας Βίρβο από τα Τρίκαλα και τον δικό μας σπουδαίο συνθέτη Θεόδωρο Δερβενιώτη από την Ζαγορά Πηλίου”.

“Θα παίξουμε και τραγούδια που υμνούν την πανσέληνο. Καλούμε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας να βρεθούνε σε αυτή τη μαγική αυγουστιάτικη βραδιά και να απολαύσουν ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που εμπεριέχει τόσο την έντεχνη όσο και την λαϊκή μουσική”, εξήγησε ο κ. Κουκουσέλης.

Τέλος, ο κ. Κουκουσέλης παρέθεσε τους συντελεστές της συναυλίας. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: “Πέραν από τους καταξιωμένους ερμηνευτές που είναι ο Βασίλης ο Αγροκώστας αλλά και η ερμηνεύτρια και νικήτρια του Voice το 2018, Λεμονιά Μπέζα. Καταπληκτικοί σολίστες, όπως είναι ο Δημήτρης Νάσιος στην κιθάρα, ο Άγγελος Τσιριγωτάκης στα τύμπανα, ο Αλέξανδρος Μπαζίλας στο μπουζούκι και στα φωνητικά, ο Βαγγέλης Κουκουσέλης στο μπάσο, ο Κώστας Δεδούσης στο κλαρίνο και εγώ στο πιάνο, τα πλήκτρα, το ακορντεόν και τις ενορχηστρώσεις”.

Προηγούμενο άρθροΣοφία Χατζηπαντελή: Tι απαντάει για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και το My Style Rocks
Επόμενο άρθροΛέσβος: Το πρώτο αλιευτικό προϊόν ΠΟΠ, η σαρδέλα Καλλονής