Συνέντευξη τύπου αναφορικά με το προσεχές 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 με 9 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου, παραχώρησαν εκπρόσωποι της Τ.Ο του ΚΚΕ στην Μαγνησία. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Παρασκευής θα είναι ο ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος του Κ.Ε., του ΚΚΕ.

Την συνέντευξη τύπου παραχώρησαν οι Λευτέρης Στεργίου γραμματέας Τ.Ε. ΑΕΙ Βόλου και μέλος Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και ο Παναγιώτης Καραδήμας μέλος Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Βόλου. “Όλοι προσπαθούν για να φτάσει πλατιά η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ να στο λαό, στη νεολαία, με πρωτοποριακές μορφές και τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης”, τόνισαν οι εκπρόσωποι του κόμματος.

Επισήμαναν ότι το φετινό φεστιβάλ σηματοδοτεί την έναρξη του εορτασμού των 50 χρόνων διοργάνωσής του, ενώ επίσης ξεχωριστή αναφορά θα υπάρχει στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία φέτος συμπληρώνει επέτειο 50 χρόνων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, “η κεντρική έκθεση ταμπλό που θα υπάρχει και τις δύο μέρες των εκδηλώσεων θα αφορά τις παραπάνω εξελίξεις αλλά και συνολικότερα την προστασία του περιβάλλοντος, με θεματικές όπως πόσο πράσινη είναι τελικά η πράσινη ανάπτυξη, ποιος ευθύνεται για τα μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα, ποιον θα ωφελήσει η εγκατάσταση πλωτής μονάδας LNG στον Παγασητικό και τι κινδύνους εγκυμονεί για το λαό, γιατί συνεχίζει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ κλπ”.

Στο χώρο θα λειτουργούν θεματικοί χώροι για μικρούς και μεγάλους, όπως παιδότοπος, το στέκι του “Κόκκινου Αερόστατου” για παιδιά 9-13 ετών, μαθητικό στέκι, φοιτητικό στέκι καθώς και το βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με την Επιτροπή Υγείας της Περιφέρειας Anhui, της Κίνας
Επόμενο άρθροΣκιάθος: Συλλήψεις για ηχορύπανση