Με αντικείμενο την περαιτέρω προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα μέσω ανάπτυξης αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν την Υγεία, την εκπαίδευση, και γενικά την διάδοση του Ιπποκρατικού πνεύματος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τα μέλη της Επιτροπή Υγείας της Περιφέρειας Anhui, της Κίνας, τα οποία επισκέφθηκαν την Αττική κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης αφού καλωσόρισε την επιτροπή τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα δύναται να αποτελέσει όχι μόνο πόλο έλξης για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας, ως χώρα παροχής σύγχρονης, εξελιγμένης ιατρικής φροντίδας αλλά και ως κέντρο συνεργασίας μεταλαμπαδεύοντας την τεχνογνωσία των Ελλήνων επιστημόνων στα Νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια της Κίνας.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη συνεργασίας των πανεπιστημίων των δύο χωρών με συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες όπως σεμινάρια, ερευνητικά πρωτόκολλα και ανταλλαγή φοιτητών.

Ο επιθεωρητής της επιτροπής Υγείας στην Επαρχεία Anhui, Zhou Tao και επικεφαλής της επιτροπής Υγείας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Δρ. Γιώργο Πατούλη για την πρόσκληση συνεργασίας της περιφέρειας του Anhui και της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα Υγείας τονίζοντας μεταξύ άλλων, την σημασία της επίσκεψης της επιτροπής στην Ελλάδα προς όφελος και των δύο χωρών, για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας.

Ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου της Κινέζικης Ιατρικής στο Anhui, Hu Fan ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των Πανεπιστημίων της Κίνας και της Ελλάδας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔήμος Βόλου: Εφιστάται η προσοχή των πολιτών για την σφοδρή κακοκαιρία – Έτοιμες οι υπηρεσίες του Δήμου
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή ξεκινάει το 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Βόλο