Με την ταλαιπωρία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους και ένα τεράστιο «γιατί;» για τον χειρισμό του περιστατικού οι 734 επιβάτες του Fast Ferries Andros κατάφεραν μετά από 18 ώρες να πατήσουν στεριά.

Με τη χρήση ρυμουλκού κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας το «Fast Ferries Andros» που από το πρωί παρέμενε ακινητοποιημένο στο αγκυροβόλιο του λιμανιού λόγω εμπλοκής αλυσίδας άγκυρας άλλου πλοίου στην προπέλα.

πηγή φωτογραφίας: twitter

Ειδικό συνεργείο που επιχειρούσε για 4 περίπου ώρες ολοκλήρωσε την επιχείρηση αποκόλλησης της αλυσίδας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου.

Το πλοίο παρέμενε στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας από το πρωί και ήταν δεμένο από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι της τάξης των 6 μποφόρ, εξού και κάθε σκέψη για μετεπιβίβαση των επιβατών και μεταφορά τους στη στεριά είχε αποκλειστεί.

Αργά το απόγευμα, στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν με ρυμουλκά τρόφιμα και φάρμακα, ενώ τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry, αντί της Ραφήνας, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου για λόγους ασφαλείας.

Γνώμονας η ασφάλεια, δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες

«Η όλη επιχείρηση έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την αποφυγή οποιαδήποτε περίπτωσης κινδύνου. Τόσο για αυτούς όσο και για τους ανθρώπους που επιχείρησαν υπό δυσμενεστατες καιρικές συνθήκες… με επιτυχία» ανέφερε ο Νίκος Αλεξίου,  εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου ΥΝΑΝΠ.

«Σίγουρα όταν φεύγεις για ταξίδι και δεν πας στο προορισμό σου υπάρχει εκνευρισμός… σίγουρα υπάρχει μια κούραση αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλοι είναι ασφαλείς και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια κανονικά στη προβλήτα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι αύριο από το Λαύριο θα γίνουν οι αναχωρήσεις του «Superferry» και «Αικατερίνη Π.», ενώ από τη Ραφήνα θα φύγει μόνο το «Superexpress».

Την… Άνδρο ποτέ δεν θα την βρούμε

Η απίστευτη περιπέτεια ξεκίνησε όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών επιβατικών που αναχωρούσαν για τις Κυκλάδες, με τα πλοία να σταματούν και να παραμένουν ανοιχτά του λιμανιού μπροστά από την κεντρική παραλία της Ραφήνας. Την όλη προσπάθεια δυσκόλευαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν.

H διαχείριση του περιστατικού πάντως προκάλεσε αντιδράσεις και τα social media πήραν φωτιά, με κάποιες απο τις αναρτήσεις να είναι αποκαλυπτικές και κάποιες να ξεχωρίζουν με το βιτριολικό χιούμορ τους.

Daniel-DANA… 5-0!

Daniel-DANA… 5-0!

Γιατί η καταιγίδα «Daniel» έδωσε πέντε φορές περισσότερες βροχές στην Ελλάδα από ότι η DANA στην Ισπανία;



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒραχυχρόνιες μισθώσεις: Το Airbnb στην πρέσσα, από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία Daniel: Οργή για τους κυβερνητικούς χειρισμούς – «Ναυάγησε» το επιτελικό κράτος στη Θεσσαλία