Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 χρονών, ο αρχιτέκτων Νίκος Γιαμάκος. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1937 κι εγκαταστάθηκε το 1968 στο Βόλο δημιουργώντας αρχιτεκτονικό γραφείο.

Αφιέρωσε όλη του την ζωή στον σχεδιασμό πολυάριθμων έργων, δημοσίων και ιδιωτικών μελετών, όπως πολυκατοικίες, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία, συγκροτήματα κατοικιών, ειδικών κτιρίων κλπ.

Από το 1973 – 1976 υπήρξε επιβλέπων Αρχιτέκτων του προγράμματος δανειοδοτήσεων του Ε.Ο.Τ. για τις πρώτες μετατροπές αξιόλογων παραδοσιακών κτιρίων σε ξενώνες, σε όλο το Νομό Μαγνησίας και στις Βόρειες Σποράδες.

Το 1976 εργάστηκε ως Υπεύθυνος στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων στο Νομό Μαγνησίας.

Από το 1988 και μετά, με συνεργάτες τα παιδιά του Φωτεινή Γιαμάκου και Σωτήριο Γιαμάκο, αρχιτέκτονες μηχανικούς, συνέχισε με το ίδιο μεράκι να εκπονεί ως Ομάδα πλέον, μελέτες κάθε κατηγορίας και κλίμακας στο Βόλο, στο Πήλιο, στην Ελλάδα. Συμμετείχε σε πολλούς Διεθνείς και Πανελλήνιους Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς με άλλους καταξιωμένους μηχανικούς και συμβούλους αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις μέχρι την συνταξιοδότησή του.

Σχεδίασε και δημιούργησε μαζί με τη σύντροφό του Μερόπη Γιαμάκου το ξενοδοχείο “Μαϊστράλι” στην Άφησσο όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Αφήσσου.

Προηγούμενο άρθροΚόντρα Αχιλλέα Μπέου-Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας για το νερό του Βόλου
Επόμενο άρθρο«Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» για τις καταστροφές στη Θεσσαλία; Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι