Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ότι «γουστάρει να ξεδοντιάσει το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων».

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι, ”η δήλωση αυτή δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση, αλλά ότι, αντίθετα, αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών και έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου”. Καλεί, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση για τις δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου του κόμματος.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη που προκάλεσε αντιδράσεις έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υποψηφίου με υποστηρικτές του στα Ιωάννινα και αναπαράχθηκε από τον ίδιο σε βίντεο που ανάρτησε.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε μια κυρία από το πλήθος που τού είπε: «Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα».

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

Πηγή: Έθνος

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΑυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία-Τι λένε οι αρχές
Επόμενο άρθροΠέθανε 95χρονος Βολιώτης