Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Αποτελεί ντροπή και αίσχος η Δημοτική Αρχή του Βόλου να ζητά από τους γονείς των παιδιών, που φοιτούν στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, να προετοιμάζουν από το σπίτι τους τη σίτιση των παιδιών τους, καθώς και να τα εφοδιάζουν με εμφιαλωμένα νερά. «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι» λέει ο σοφός λαός μας, παροιμία που περιγράφει πλήρως την στάση της Δημοτικής Αρχής. Την ώρα που έχει αφήσει απροστάτευτο τον λαό του Βόλου, που για ένατη ημέρα βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών, δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε τη υγιεινή σίτιση των μικρών παιδιών, παρά το γεγονός ότι εισπράττει και τα voucher και «παχυλά» τροφεία από γονείς.

Απαιτούμε:

Να διασφαλιστεί το απρόσκοπτο άνοιγμα των παιδικών σταθμών την Δευτέρα 18/09/2023 παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της υγιεινής των βρεφών και των νηπίων.

Να διασφαλιστεί με ευθύνη του Δήμου η σίτιση των παιδιών όλων των ηλικιών με παροχή πρωινού και μεσημεριανού φαγητού με την χρήση εμφιαλωμένων νερών.

Να διανέμεται σε κάθε παιδί ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό καθώς και σε κάθε εργαζόμενο, για να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό για τις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν.

Να καταργηθούν τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Προηγούμενο άρθροΑχιλλέας Μπέος: Ενημέρωση αύριο το πρωί για την υδροδότηση και τα σχολικά κτήρια
Επόμενο άρθροΕΛΜΕ Μαγνησίας: Ερωτήσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς