«Αυτή την ώρα διενεργείται κανονικά» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο «Μεταξά» αναφορικά με την αναβολή χειρουργείου 52χρονης ασθενούς, λόγω βλάβης στον εξαερισμό της χειρουργικής αίθουσας.

Σημειώνεται επίσης πως η ασθενής είχε λάβει ήδη την νάρκωση και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ανάνηψης και με ασφάλεια οδηγήθηκε στο δωμάτιό της μέχρις ότου επιδιορθωθεί το πρόβλημα.

«Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί»

Διερευνώνται και οι λόγοι της μη έγκαιρης αντιμετώπισης του τεχνικού θέματος

«Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εξειδικευμένης εταιρείας για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο  αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Σ. Ευσταθόπουλος, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της σοβαρής βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της χειρουργικής αίθουσας, καθώς και της μη έγκαιρης αντιμετώπισής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκαν σε ματαίωση προγραμματισμένου πολύωρου χειρουργείου, λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος στον εξαερισμό της χειρουργικής αίθουσας, το οποίο δεν ήταν εφικτό να διορθωθεί εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια της ασθενούς και την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διενέργειας της επέμβασης.

Η ασθενής είχε λάβει νάρκωση, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ανάνηψης και με ασφάλεια οδηγήθηκε στο δωμάτιό της, ενώ αυτήν την ώρα διενεργείται κανονικά το χειρουργείο.

Το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε έχει μερικώς αποκατασταθεί από την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εξειδικευμένης εταιρείας για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος διέταξε άμεσα κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), την οποία ανέλαβε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της βλάβης που οδήγησαν σε αναγκαστική ματαίωση του χειρουργείου και εάν ήταν εφικτή η άμεση επιδιόρθωσή της ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της ασθενούς».

Κυβέρνηση ή ταυτότητα – Οι 48 ώρες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτουρνάρας: Η νομισματική σύσφιγξη δεν αφήνει περιθώριο εφησυχασμού στη δημοσιονομική πολιτική
Επόμενο άρθρο68χρονος δολοφόνησε εν ψυχρώ 39χρονο πατέρα τριών παιδιών!