Tην προσεχή Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία της Θεσσαλίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έδωσε οδηγία προς τους διευθυντές Εκπαίδευσης να γίνει τη Δευτέρα αγιασμός για όλους τους μαθητές των σχολείων της Θεσσαλίας, μετά την ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν στελέχη της εκπαίδευσης της Θεσσαλίας και της υφυπουργού Ζέττας Μακρή.

Επιπλέον, ο υπουργός ζήτησε να γίνει μεταστέγαση των μαθητών σε γειτονικά σχολεία από περιοχές που έχουν πληγεί και είναι αδύνατο να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Επίσης, ζήτησε να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση στις λίγες περιπτώσεις που είναι αδύνατη η μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία και να αποστείλουν εγγράφως στο υπουργείο για την κατάσταση των σχολείων σήμερα μέχρι το μεσημέρι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, ο καθένας για την Διεύθυνσή του, ενώ πρέπει να επικοινωνήσουν με τους Δήμους για την προετοιμασία των σχολείων.

Μακρή: «Τα σχολεία της Θεσσαλίας θα ανοίξουν μόνο όταν αποκατασταθεί η προσβασιμότητα»

«Τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα, οι αίθουσες θα είναι καθαρές και στατικά επαρκείς, τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι σαφώς πιο βελτιωμένα σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή», είχε δηλώσει νωρίτερα στην ΕΡΤ η Ζέττα Μακρή.

Σε ο,τι αφορά το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι ίσως εφαρμοστεί σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, σε πολύ λίγα σχολεία, εκεί όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τα παιδιά να μετακινηθούν ή να φιλοξενηθούν σε αίθουσες γειτονικών σχολείων.

Αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα

Να μην ανοίξουν τα σχολεία της Θεσσαλίας ούτε την ερχόμενη εβδομάδα εάν δεν εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια, ζητά η ΟΛΜΕ, η οποία άνοιξε και λογαριασμό αλληλεγγύης προκειμένου να συνδράμουμε ως εκπαιδευτική κοινότητα ακόμα περισσότερο τους/τις συναδέλφους/ισσες και τους/τις μαθητές/τριές μας στις πληγείσες περιοχές.

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της καλεί το ΥΠΑΙΘΑ να μην ανοίξει τα σχολεία ούτε την επόμενη εβδομάδα και για όσο υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος.

Πηγή: alfavita

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΝ. Παπαπέτρος για καταστροφές και αντιπλημμυρικά έργα: “Τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης και ελέγχων, μεγάλοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία”
Επόμενο άρθροΜηλοπαραγωγοί Πηλίου σε απόγνωση-Κατεστραμμένοι δρόμοι δεν επιτρέπουν τη συγκομιδή!