Ενημερωτική συνέντευξη τύπου για τα αντιπλημμυρικά έργα και τις καταστροφές που αντιμετώπισε η Μαγνησία παραχώρησε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συμμαχία για τον Βόλο” και υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Παπαπέτρος.

Μαζί με τον κ. Παπαπέτρο μιλήσαν οι γιατροί και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Βενέτης, Λεωνίδας Μαυρογιάννης, Ευθύμης Τσάμης, Γιάννης Πασσιάς, Γιάννης Κωστής, Δημήτρης Σφύρας και Μιχάλης Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Παπαπέτρος έριξε ευθύνες στην τωρινή δημοτική αρχή του Βόλου, κάνοντας λόγο για ελλειπή πρόληψη και αντιμετώπιση των καταστροφών που έπληξαν τον Βόλο φέτος το καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαπέτρος έκανε λόγο για “υψηλό όγκος βροχής, όμως γνωστός εκ των προτέρων, έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, έλλειψη συντήρησης και καθαρισμού των αγωγών ομβρίων, εσφαλμένη αντίληψη αρμοδιοτήτων ειδικά για καθαρισμό χειμάρρων,  πλημμελείς και πρόχειρες κατασκευές όπως οι κόμβοι που έγιναν χωρίς αντιπλημμυρική μελέτη και μη κατασκευή αντιπλημμυρικής τάφρου στον Περιφερειακό”.

Αντίθετα, ο κ. Παπαπέτρος υπογράμμισε τις ενέργεις που σύμφωνα με τον ίδιο έπρεπε να είχαν γίνει. Ειδικότερα, ο υποψήφιος δήμαρχος στάθηκε σε “καθαρισμούς αγωγών απορροής των ομβρίων, ενίσχυση έργων ορεινής υδρονομίας, καθαρισμός χειμμάρρων, εφαρμογή εγκεκριμένων μελετών, διάνοιξη ρεμάτων που έχουν μπαζωθεί, εκπαίδευση στους μαθητές για να ενεργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και έγκαιρη πρόγνωση”.

Κλείνοντας ο κ. Παπαπέτρος αναφέρθηκε στο σλόγκαν της παράταξης του Αχιλλέα Μπέου, “ο Βόλος έχει δήμαρχο”, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η παρούσα δημοτική αρχή αποτελείται από τυχοδιώκτες. Είναι ανίκανοι και ανεύθυνοι και επικίνδυνοι και δεν νομιμοποιούνται ούτε δικαιούνται να διεκδικούν ψήφο πολιτών του Βόλου. Ο Βόλος θέλει άλλο δήμαρχο”.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, κ. Βενέτης, ο οποίος τόνισε ότι και οι 3 τελευταίοι πρόεδροι του ΙΣΒ συντάσσονται στο πλευρό του κ. Παπαπέτρου. Ο κ. Βενέτης υποστήριξε ότι η νομοθεσία της Ε.Ε και του ΠΟΥ δεν ακολουθείται, ενώ χαρακτήρισε ως χρέος της ΔΕΥΑΜΒ “να αναφέρεται καθημερινά σε μικροβιακό φορτίο, μέταλλα κ.α. ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι να κάνουν”.

Ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε πως 13 μέρες μετά τις πλημμύρες δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. “Οι εντολές από το Υπουργείο Υγείας λένε για καθημερινή δημοσίευση αναλύσεων και μετρήσεων.  Δυστυχώς και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει προσθέσει στο υδραγωγείο του Βόλου ούτε μία σταγόνα νερό. Αντίθετα κατάφεραν να δημιουργήσουν στην ΔΕΥΑΜΒ χρέος με 20 εκ. Υποβάθμισαν την επιχείρηση και τώρα χρειάζεται την βοήθεια της ΕΥΔΑΠ”.

Ο κ. Τσάμης στάθηκε στο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παγασητικός, για το οποίο δήλωσε ότι “το πρόβλημα ενός ευαίσθητου κόλπου, με την καταστροφή που έγινε, απαιτεί επισταμένες αναλύσεις. Και θα πρέπει να σταματήσει και το ψάρεμα και να απαγορευτεί και η κολύμβηση. Η δημοτική αρχή ευθύνεται για τη δυστοπία που ζούμε. Πρέπει να αλλάξουμε ρότα”.

“Είναι επικίνδυνη η διαχείριση της κατάστασης και κεντρικά και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε” ανέφερε ο κ. Πασσιάς για την ενημέρωση σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο υδροφόρος ορίζοντας της Μαγνησίας.

Τέλος, ο κ. Μιχάλης Μεϊκόπουλος αναφορικά με το Νοσοκομείο Βόλου ανέφερε ότι “είναι μόνο του. Ενώ δήλωνε ο δήμαρχος ότι θα πάρει νερό, αυτό δεν έγινε και ακόμη μέχρι σήμερα υδροδοτείται από υδροφόρες και δωρεές πολιτών σε εμφιαλωμένο νερό”.

Χ.Μ

 

 

Προηγούμενο άρθροΤρίτη στον κόσμο η Ελλάδα σε ανθεκτικές λοιμώξεις
Επόμενο άρθροΤη Δευτέρα ο αγιασμός στα σχολεία της Θεσσαλίας