Tο Σωματείο Καθαριστριών/στων Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους συναδέλφους την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11:30 πμ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
Όπως τονίζεται απ΄την διοίκηση, «απαντάμε στον πόλεμο που μας κήρυξε η κυβέρνηση με το νέο εργασιακό έκτρωμα Γεωργιάδη που καταστρατηγεί τα δικαιώματά μας. Καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.
Επεκτείνει τις εργασιακές σχέσεις “λάστιχο” και τη δουλειά τις Κυριακές. Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση με φυλάκιση και εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους υλοποιούν τις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου καθαριότητας έχουμε επιπλέον λόγους να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση:
 Βρισκόμαστε σε απόλυτο σκοτάδι σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον.
 Η ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβους έχει ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση των εργασιακών μας σχέσεων και της ποιότητα των υπηρεσιών.
 Οι Διοικήσεις των Πανεπιστημίων, των Νοσοκομείων και οι Δημοτικές Αρχές κ.α. δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει εργασιακή ανασφάλεια δεν θέλουν να καταλάβουν την αγωνία των συναδέλφων που μετρούν λίγους μήνες ή λίγα χρόνια για να βγουν στη σύνταξη.
 Κυβέρνηση και διοικήσεις ιδρυμάτων αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι προτεραιότητα τους είναι τα κέρδη των λίγων.
 Γνωρίζουμε και έχουμε πείρα χρόνων τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, παραβίαση ακόμη και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.
Όλοι στην 24ωρηΠανελλαδικής Απεργία που προκήρυξε η Ε.Ε.ΟμοσπονδίαςΙδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), με αίτημα την άμεση απόσυρση του αντεργατικού εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ημέρα εκείνη. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 21/9 στις 11:30 πμ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οργανωνόμαστε, συμμετέχουμε, διεκδικούμε:
• Κάτω το αντεργατικό τερατούργημα Γεωργιάδη
• Αλληλεγγύη στους πλημμυρόπληκτους της Θεσσαλίας
• Κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μετατροπή των Σ.Ο.Χ. σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Προηγούμενο άρθροΔήμος Βόλου: Καθαρισμός σήμερα σε Παλιά, 2ας Νοεμβρίου, Λεωφόρο Ειρήνης και Δημητριάδος
Επόμενο άρθροΣκουρλέτης: Υποχρέωση του Τσίπρα να κάνει μία δήλωση μέχρι την Κυριακή