Ερήμην καταδικάστηκε μια 38χρονη γυναίκα, η οποία δημιούργησε περισσότερα από 100 προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκδικηθεί τον πρώην σύντροφό της και δύο γυναίκες κοινούς γνωστούς για τις οποίες είχε υποψίες.

Πιο συγκεκριμένα, η κατηγορούμενη δημιούργησε 76 προφίλ σε Instagram και Facebook για τον πρώην της, όπου έκανε χυδαίες και υβριστικές δημοσιεύσεις, ενώ επίσης έστελνε απανωτά μηνύματα σε φίλους και γνωστούς του 37χρονου, μέσω των οποίων διέδιδε φήμες και χυδαιότητες.

Η 38χρονη ήταν προγραμματισμένο να δικαστεί χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να δικαστεί ερήμην. Το Δικαστήριο την έκρινε ένοχη, καταδικάζοντάς την σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναστολή, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, για τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας στη χρησιμοποίηση, μετάδοση, διάδοση, διάθεση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η 38χρονη φέρεται να χρησιμοποιούσε πρόγραμμα VPN, το οποίο λειτουργεί ως “μάσκα” της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του υπολογιστή, δημιουργώντας δεκάδες προφίλ, στα οποία χρησιμοποιούσε τα προσωπικά στοιχεία και τις φωτογραφίες του πρώην συντρόφου της. Ο άντρας υπηρετεί σε μονάδα της πολεμικής αεροπορίας στον Βόλο και στο Δικαστήριο υποστήριξε πως δεν έχει ουδεμία σχέση με τις δημοσιεύσεις που έγιναν από λογαριασμούς με το όνομά του. Αυτό φυσικά, διότι η κατηγορούμενη έκανε χυδαίες και υβριστικές δημοσιεύσεις, ενώ επίσης έστελνε ψευδή μηνύματα σε φίλους του.

Βέβαια η 38χρονη δεν σταμάτησε εκεί. Πέραν του πρώην της δημιούργησε περισσότερους από 40 λογαριασμούς για μια 27χρονη κοινή γνωστή τους, για την οποία είχε υποψίες ότι διατηρούσε σχέση με τον πρώην σύντροφό της. Η κατηγορούμενη ακολούθησε παρόμοια τακτική, δημοσιεύοντας μηνύματα που υποδήλωναν απιστία του 37χρονου και σχέση με εκείνη. Το ίδιο πλάνο ακολούθησε και για τρίτο υπαρκτό πρόσωπο, μια ακόμη γυναίκα 37 ετών.

Στην δίκη εμφανίστηκαν και οι 3 παθόντες, όπου κατέθεσαν εναντίων της 38χρονης, με το Δικαστήριο να της επιβάλλει την σφοδρή ποινή των 4 ετών.

Χ.Μ

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΒόλος: Με πισώπλατο μαχαίρωμα προσπάθησε να λύσει τις διαφορές του με γείτονα ένας 55χρονος