Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει τη Δευτέρα στα σχολεία της Θεσσαλίας, στις περιοχές που επλήγησαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τους, δύο εβδομάδες μετά από εκείνους στην υπόλοιπη Ελλάδα και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, με ανάρτησή του στα social media, επισημαίνει ότι «στοίχημα είναι να επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία και να αποκαταστήσουμε την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

«Στοίχημά μας να επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία και να αποκαταστήσουμε την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Η Θεσσαλία προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια της κι εμείς είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε αυτό να γίνει πολύ γρήγορα.

Στο 3ο Δημοτικό και στο 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, στο 1ο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Φαλάνης, στο 1ο Δημοτικό, στο 3ο Νηπιαγωγείο, στο Γυμνάσιο, στο ΕΠΑΛ και στο Λύκειο Φαρκαδώνας, στο Νηπιαγωγείο Προδρόμου, στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ – ΕΕΚ- ΕΝΕΓΥΛ Σοφάδων και στο 1ο και στο 3ο Δημοτικό Παλαμά, συνάντησα σήμερα ανθρώπους της Δημόσιας Διοίκησης να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια, Δημάρχους, Διευθυντές Σχολείων, Διευθυντές Εκπαίδευσης, την περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης να λύνουν προβλήματα, να ξεπερνάνε στεγανά και αρμοδιότητες. Όλοι μαζί.

Θα το καταφέρουμε για τον κοινό σκοπό, που είναι η επιστροφή της σχολικής κοινότητας στα θρανία με τη μέγιστη ασφάλεια. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε για όσο χρειαστεί».

Ποια σχολεία μεταστεγάζονται

Με βάση τα έγγραφα των δήμων σχετικά με την ακαταλληλότητα και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων ευθύνης τους, προβλήματα παρουσιάζονται σε 28 από τις συνολικά 1.034 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας (2,7%) και αφορούν 1.226 από τους συνολικά 90.181 μαθητές της Περιφέρειας Θεσσαλίας (1,36%).

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας, που ακολουθεί μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις αποφάσεις των Δήμων. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κατάσταση έχει ως ακολούθως:

Α. Θα μεταστεγαστούν προσωρινά σε κτίρια σχολικών μονάδων στον ίδιο ή σε όμορους δήμους και σε πρωινή βάρδια (εκτός δύο περιπτώσεων όπου ρητώς αναφέρεται απογευματινή βάρδια) οι παρακάτω σχολικές μονάδες ή τάξεις σχολικών μονάδων:

Η μεταφορά των μαθητών των παραπάνω σχολείων έχει προβλεφθεί και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΈνα νησί από… χρυσάφι – Πόσο κοστίζουν οι βίλες στο Palm Jebel Ali
Επόμενο άρθροΑχτσιόγλου – Κασσελάκης: Β’ γύρος σε κλίμα πόλωσης – Οι αστάθμητοι παράγοντες