Βαριά πλήρωσε το επεισόδιο που προκάλεσε στο πατρικό της συντρόφου του ένας 33χρονος Βολιώτης, ο οποίος καταδικάστηκε ποινή φυλάκισης 33 μηνών. Ο 33χρονος είχε έντονο διαπληκτισμό με την σύντροφό του και όταν εκείνη έφυγε για το πατρικό της με το παιδί τους, την ακολούθησε και έφτασε σε σημείο να σπάει αντικείμενα και έπιπλα, ενώ φώναζε και έβριζε.

Ο 33χρονος αντιμετώπιζε πέντε κατηγορίες για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη,
απειλή, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ μάλιστα στο Δικαστήριο οδηγήθηκε και ο 60χρονος πατέρας του, καθώς κλήθηκε στο σπίτι από τον γιο του και αντιλήφθηκε την κατάσταση που επικρατούσε, ξεκίνησε επίσης να βρίζει και να απειλεί την οικογένεια της παθούσας. Ο 60χρονος αντιμετώπιζε κατηγορίες για για εξύβριση απειλή και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Το περιστατικό έλαβε μέρος στις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου του 2020, όταν μετά από έντονο καβγά μεταξύ του ζευγαριού, το οποίο έχει μαζί και ένα παιδί, ο 33χρονος μαζί με τον πατέρα του έφτασαν στο πατρικό της συντρόφου του και προκάλεσαν θερμό επεισόδιο.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας η παθούσα, η οποία εξήγησε πως με τον 33χρονο διατηρούν ακόμη σχέση, ενώ υποστήριξε πως παρότι η δικογραφία έγραφε ότι εκείνος την χτύπησε, αυτή τραυματίστηκε από θραύσματα της τζαμαρίας που έσπασε ο σύντροφός της.

Στην απολογία του ο 33χρονος ισχυρίστηκε πως ο λόγος του καβγά και η αφορμή για το βίαιο επεισόδιο αποτέλεσε ένα γενικότερο τεταμένο κλίμα που επικρατούσε εκείνη την περίοδο, καθώς οι γονείς της συντρόφου του δεν ήταν υποστηρικτικοί προς την σχέση τους και δεν τον ήθελαν μαζί με την κόρη τους. Στη συνέχεια απολογήθηκε για το επεισόδιο και δήλωσε προθυμία να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκάλεσε, ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκε ότι χτύπησε την κοπέλα, αλλά και ότι έβρισε και απειλούσε. Ο πατέρας του δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο.

Τελικά το Δικαστήριο τους έκρινε αμφότερους ένοχους για όλες τις κατηγορίες, επιβάλλοντας στον 33χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών και στον 60χρονο συνολική ποινή 8 μηνών. Οι ποινές περιέχουν τριετή αναστολή και έφεση με αναστέλλουσα δύναμη.

Χ.Μ

 

Προηγούμενο άρθροΗ ρευματοειδής αρθρίτιδα στις σωστές διαστάσεις
Επόμενο άρθροΒολιώτης έχασε προκαταβολή 1500 ευρώ σε απάτη για δήθεν αγορά φορτηγού