Ερήμην καταδικάστηκε ένας 26χρονος κάτοικος Αμαλιάδας, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου και δικαζόταν για απάτη. Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και έφεση με αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο καταβολής του χρηματικού ποσού των 1500 ευρώ.

Το περιστατικό έλαβε μέρος μέσα στο 2020, όταν ο κατηγορούμενος ανέρτησε αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα για την πώληση ενός φορτηγού με την μέθοδο της ανταλλαγής με Ι.Χ συν του ποσού των 2.500 ευρώ.

Την αγγελία ανακάλυψε και ενδιαφέρθηκε ένας Βολιώτης, ο οποίος μετά από επικοινωνία του με τον 26χρονο συμφώνησε να του στείλει μια προκαταβολή των 1500 ευρώ, για να γίνει η ανταλλαγή του φορτηγού με το Ι.Χ.

Καθώς όμως πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα και το φορτηγό δεν του παραδώθηκε ποτέ, ο ανυποψίαστος Βολιώτης τότε συνειδητοποίησε πως πρόκειται για απάτη και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου στην Αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, διαπιστώθηκε πως όντως τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στον 26χρονο, ο οποίος δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και έφεση με όρο τα 1500 ευρώ.

Χ.Μ

Προηγούμενο άρθροΒόλος: 33χρονος προκάλεσε θερμό επεισόδιο στο πατρικό της συντρόφο του – Έβριζε, απειλούσε και έσπαγε αντικείμενα
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο μήνυμα του Συλλόγου Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου προς τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας