Με την παρουσία μεγάλου πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο του Βόλου, στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Κουμουνδούρου, έξω από το εκλογικό του κέντρο, η ομιλία του δημάρχου Βόλου κι εκ νέου υποψηφίου, στις εκλογές της Κυριακής, Αχιλλέα Μπέου, με τον συνδυασμό ”Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική”.

Κεντρικό σύνθημα ήταν, ”ο Βόλος έχει Δήμαρχο! Τον Αχιλλέα Μπέο! Και πάμε μαζί! Συνεχίζουμε μαζί!”.

Από νωρίς το απόγευμα η οδός Ιάσονος από το ύψος της οδού Κ. Καρτάλη μέχρι το εκλογικό κέντρο και οι κάθετοι δρόμοι ήταν κλειστοί.

Αφού εξέφρασε τη συγκίνησή του για το μέγεθος του συγκεντρωμένου πλήθους, ανέφερε:

”Τρεις αλλεπάλληλες καταστροφές μας χτύπησαν ανελέητα. Οι επιστήμονες ακόμα μιλούν με δέος. Η πλημμύρα της χιλιετίας χαρακτηρίστηκε και δεν ήταν μια.

Τώρα, όμως, δεν έχει νόημα να θρηνούμε και να παραδινόμαστε. Ευθύνες θα αποδοθούν. Όχι όμως τώρα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων. Της δράσης, της δουλειάς.
Δεν είναι ώρα για κλάματα.

Πρώτο και κυρίαρχο μέλημα είναι οι αποζημιώσεις. Κάθε συμπολίτης, Κάθε νοικοκυριό, Κάθε επιχείρηση, που πληγώθηκε από τις καταστροφές να αποζημιωθεί άμεσα. Μέσα σε αυτό τον μήνα. Και στο ακέραιο της ζημιάς. Στο 100 τοις εκατό.

Στις αλλεπάλληλες επικοινωνίες μου με τον Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς, Χρήστο Τριαντόπουλο , Γιάννη Μπρατάκο και Θοδωρή Λιβάνιο, αυτό ήταν το πρώτο αίτημα που έθεσα. Δεσμεύτηκαν ότι θα το ικανοποιήσουν. Και θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνουν.

Ακολουθεί το θέμα, επίσης τεράστιο, της αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές. Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ. Δρόμοι και δίκτυα, όχι απλά έπαθαν ζημιές, αλλά εξαφανίστηκαν. Ένας όλεθρος από τα στοιχεία της φύσης.

Δίνουμε πρόχειρες λύσεις, που είναι αναγκαίες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα μείνουμε εδώ.

Εξασφαλίσαμε τις χρηματοδοτήσεις, συντάσσονται οι μελέτες και με ταχείς ρυθμούς ξεκινούν τα έργα για τις νέες υποδομές. Πιο στερεές και λειτουργικές.

Γιατί κάθε κρίση μπορεί και πρέπει να είναι μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Και βέβαια είναι το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων. Και εδώ θέλω ιδιαίτερα την προσοχή σας. Και στις δύο πλημμύρες η ζημιά έγινε από το σπάσιμο των χειμάρρων. Αυτό είναι δεδομένο. Οι χείμαρροι, όπως δυστυχώς ρητά προβλέπει ο Νόμος, δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες μας. Δυστυχώς δεν ανήκουν. Και πλέον ζητάμε επίμονα, να περιέλθουν σε μας. Να έχουμε εμείς την ευθύνη. Για να μπορούμε να παρέμβουμε όπου και όπως πρέπει. Για να είναι στην κατάσταση που οι συνθήκες απαιτούν. Γιατί εμείς εδώ ζούμε το πρόβλημα.

Μπαίνουν, όμως, κι άλλα θέματα. Όπως της ευρύτερης αντιπλημμυρικής Προστασίας. Κι εδώ απαιτούνται δράσεις. Τα καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο άγρια, πιο καταστροφικά. Οι υποδομές των πόλεων σε όλο τον κόσμο, δεν αντέχουν. Το βλέπουμε καθημερινά.

Ήδη επεξεργαζόμαστε σχέδιο, ώστε να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε την πόλη. θα επιδιώξουμε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Θέλουμε λύσεις γρήγορες, αλλά και ρεαλιστικές. Με ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Περάσαμε και περνάμε δύσκολες ώρες. Δυο χωρίς προηγούμενο πλημμύρες και μια καταστροφική πυρκαγιά. Μέσα σε λίγες εβδομάδες. Τι σημαίνουν αυτά για την κοινωνία και την οικονομία, το καταλαβαίνει ο καθένας και η κάθε μία. Πόσος χρόνος χάθηκε.
Για τα μεγάλα, τα αναπτυξιακά έργα, που είχαμε προγραμματίσει. Πόσοι πολύτιμοι πόροι χάθηκαν.

Και όλα αυτά βγαίνοντας από μια εξίσου επώδυνη περίοδο. Αυτή των μνημονίων και των κάπιταλ κοντρόλς.

Άλλοι θα είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά και απλώς θα παρατηρούσαν. Άβουλοι και μοιραίοι. Άλλοι, ακόμη χειρότεροι αυτοί,
οι αντίπαλοί μας, κακόψυχοι και μοχθηροί, κάθονται στα γραφεία και στα σαλονάκια τους και με τον πόνο και την αγωνία του κοσμάκη κάνοντας κριτική εκ του ασφαλούς.
Κακόπιστη, κακόβουλη. Βρόμικη.

Την ώρα που εμείς στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στη γέφυρα, στη λάσπη και στο νερό, σε απόσταση αναπνοής από τις φλόγες δίναμε, όπως έχουμε υποχρέωση, τη μάχη δίπλα στον πολίτη, αυτοί τι έκαναν;

Έγραφαν κατάπτυστα άρθρα, με τις γνωστές τους αηδίες. Στο διαδίκτυο και στα άλλα μέσα, από τις ξαπλώστρες των διακοπών τους. Κι έκαναν πασαρέλα στα εισαγγελικά γραφεία για καταγγελίες δήθεν παραλείψεων και σκανδάλων.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι , αχυράνθρωποι και νοσταλγοί του Σκοτινιώτη οι περισσότεροι, έχουν μια επικίνδυνη και αντιδημοκρατική αντίληψη. Ότι δηλαδή δικαίωμα να διοικούν έχουν όσοι φορούν ένα κουστούμι και μια γραβάτα και έχουν ένα χαρτί κορνιζαρισμένο στο γραφείο τους.Και όχι αυτοί που επιλέγει ο λαός.

Είναι γιατροί, δικηγόροι. Ε και; Αυτοί δε νομιμοποίησαν τη μίζα; Τέτοιοι δεν οδήγησαν την πατρίδα μας και το λαό στην εξαθλίωση; Είναι άνθρωποι αδίστακτοι, που διψάνε για δύναμη και εξουσία. Και για να την αποκτήσουν δεν σταματούν σε τίποτα.

Ξεκίνησαν με τόνους λάσπης και άγριας συκοφαντίας. Εγκληματική οργάνωση ο Μπέος και η παράταξή του και έτσι θα τους αντιμετωπίσουμε. Αυτό έλεγε ο ταλαίπωρος ο επικεφαλής τους, στα παζάρια που έκανε με τα κόμματα που τον στηρίζουν.

Όταν κατάλαβε πόσο γραφικός γίνεται, τα πολιτικά ζόμπι που τον πατρονάρουν του είπαν ότι πρέπει να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα. Και εμφάνισαν μια συλλογή από καρτελίτσες με ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ… ο,τι τους ερχόταν. Ασυνάρτητο. Χωρίς αρχή και τέλος.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τους συνεργάτες μου. Μαζί φθάσαμε εδώ μέχρι σήμερα. Και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθώ και από τους νέους
που ήρθαν να συνταχθούν μαζί μας. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και την διάθεσή τους για προσφορά. Όλοι τους είναι άνθρωποι καταξιωμένοι,
σοβαροί, υπεύθυνοι. Προερχόμενοι από κάθε επαγγελματική και κοινωνική τάξη.

Σας ζητώ να δυναμώσετε ακόμη περισσότερο τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας σε μας. Δίνοντας μια ακόμα πιο ισχυρή εντολή, από αυτή του 2019.
Ο Βόλος είναι πια συνώνυμο με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο Βόλος επί των ημερών μας έγινε ακόμη σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Με την ανάληψη και άρτια διοργάνωση μεγάλων, εθνικών και διεθνών, εκδηλώσεων σε όλα τα σπορ. Ο Βόλος από πέρασμα έγινε προορισμός.

Τα νέα ξενοδοχεία που μετά από δεκαετίες χτίστηκαν και λειτουργούν, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Η ντροπή, το αίσχος στην καρδιά της πόλης, όπου έχασκε για χρόνια , η τρύπα στη Φιλελλήνων, έγινε ένα υπέροχο κτήριο – κόσμημα. Και μιλάω για το περίφημο γκαράζ για το οποίο τόσα βρόμικα και συκοφαντικά λένε ακόμα και σήμερα.

Το Δημοτικό Θέατρο που το παραλάβαμε ερείπιο. Από τους δήθεν λάτρεις του πολιτισμού. Και κάναμε ένα από τα πιο όμορφα, σύγχρονα και λειτουργικά θέατρα στη χώρα. Που εντυπωσίασε μέχρι και τον Πατριάρχη , που μας τίμησε στα άτυπα εγκαίνια, όταν ήρθε στην πόλη μας. Και λέω άτυπα, γιατί τα πραγματικά εγκαίνια θα ακολουθήσουν.

Ο Βόλος απέκτησε επί των ημερών μας το Πανθεσσαλικό. Ρήμαζε από την εγκατάλειψη. Και τώρα σφύζει από ζωή. Μαζί με όλη την πόλη, χάρις στα μεγάλα αθλητικά events που φιλοξενεί και χιλιάδες αθλητών, συνοδών, φιλάθλων, που κατακλύζουν την πόλη.

Ο Βόλος, μετά από χρόνια στην αναμονή παίρνει και τις εκτάσεις του λιμανιού που του ανήκουν. Μπαίνει τέλος στον παραλογισμό. Πρώτα το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και μετά όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο , περιέρχονται στην πόλη. Με την ίδια σύμβαση που θα γίνει η παραχώρηση του λιμανιού.

Ξεκίνησε το μεγάλο, εμβληματικό έργο κατασκευής του Μουσείου της Αργούς. Εγκρίθηκε η σύμβαση κι εγκαθίσταται ο εργολάβος. Τι σημαίνει αυτό για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αλλά και για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας το γνωρίζουμε όλοι καλά. Είναι ένα έργο πνοής.

Σε λίγο καιρό ξεκινά και το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Για να σταματήσει επιτέλους , η ντροπιαστική για την ίδια τη Δικαιοσύνη , λειτουργία του υπάρχοντος ακατάλληλου κτηρίου. Για να ανασάνει παράλληλα και να λειτουργήσει καλύτερα η πόλη.

Η ολοκλήρωση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη. Ένα έργο που γνώρισε τεράστια πολεμική. Έθιξε συμφέροντα. Υπονομεύθηκε. Κι όμως. Σήμερα λειτουργεί
και δίνει λύσεις για όλη την πόλη.

Ξεκίνησαν οι τέσσερις κυκλικοί κόμβοι στη Νέα Ιωνία. Η πολεμική και η υπονόμευση που δεχθήκαμε ,είναι σε όλους γνωστές. Από αυτούς που θέλουν την Νέα Ιωνία μαχαλά και συνοικισμό, για να την ελέγχουν. Εμείς τη θέλουμε ισότιμη με το Βόλο. Και έτσι δουλεύουμε. Με το έργο της ζωνοποίησης αντικαταστήσαμε όλους τους αγωγούς ύδρευσης , από καρκινογόνο αμίαντο.

Έγιναν ασφαλτοστρώσεις και έργα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, δεκάδες σύγχρονες παιδικές χαρές, ξεκίνησε η ανάπλαση στα Γερμανικά και περιμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης για το τεράστιο έργο της ανάπλασης στο πάρκο Ανδρέας Βαλαχής.

Είναι πραγματικά ατέλειωτος ο κατάλογος με τα έργα.

Άφησα για το τέλος το μεγάλο στόχο μας για την νέα θητεία. Αναφέρομαι στην κατασκευή ενός σύγχρονου τελεφερίκ, που όλοι καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τον τουρισμό μας και την οικονομία της περιοχής. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις και είμαστε σε καλό δρόμο. Και ξέρετε πως ο,τι σχεδιάζω, το υλοποιώ.

Ο Βόλος άλλαξε. Και συνεχίζει να αλλάζει. Ο Βόλος μεγαλώνει. Αναπτύσσεται. Η Δημοτική μας Αρχή προσθέτει. Δεν αφαιρεί. Και κυρίως δεν διαιρεί. Στην πόλη που ονειρευόμαστε, που εργαζόμαστε να δημιουργήσουμε δεν χωρούν διακρίσεις και αποκλεισμοί. Θέλουμε τον Βόλο της ευημερίας, της ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες.

Η νίκη μας δεν αμφισβητείται από κανένα. Πηγαίνετε στην κάλπη και ψηφίστε ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ. Όσο μεγαλύτερη η νίκη μας, τόσο καλύτερο για την πόλη μας.

Οι αδίστακτοι απόγονοι του Σκοτινιώτη, οι συνεχιστές της πιο γκρίζας και θλιβερής πραγματικότητας που έζησε η πόλη, παραφυλάνε. Μη χαθεί καμία ψήφος.

Σε όλους αυτούς πείτε από αυτή την Κυριακή πως ο Βόλος έχει Δήμαρχο! Τον Αχιλλέα Μπέο! Και πάμε μαζί! Συνεχίζουμε μαζί”!

Μπορεί να είναι εικόνα πλήθος και οδός

Μπορεί να είναι εικόνα βόλεϊ, τένις, πλήθος και κείμενο

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΜε απέλυσαν γιατί έμεινα έγκυος
Επόμενο άρθροΟ Drake ανακοίνωσε ότι θα κάνει διάλειμμα από τη μουσική λόγω προβλημάτων υγείας