Οι ”Ενεργοί Πολίτες του Βόλου”, που ”διεκδικούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη”, όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους στο facebook, ”σήμερα, 6 Οκτωβρίου 2023, μέλη τους ειδοποιήθηκαν για τη μη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης κι άμεσα μετέβησαν στην περιοχή. Αυτό που διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι είναι ότι ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί και ανεπεξέργαστα λύματα χύνονται καθημερινά στο λιμάνι. Εκατοντάδες κυβικά υγρών αποβλήτων ρυπαίνουν τον Παγασητικό. Και διερωτόμαστε; Γνωρίζει ο Δήμαρχος τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Βόλου; Γιατί δεν έχει ειδοποιήσει όλες αυτές τις ημέρες τη Διεύθυνση Υγείας όπως ορίζει ο νόμος; Γιατί δεν ωρύεται όπως ωρυόταν με τα ρυπασμένα νερά της Κάρλας; Οι πολίτες γιατί δεν ενημερώθηκαν; Ζητούμε απάντηση σήμερα κύριε δήμαρχε. Όχι τη Δευτέρα. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται”.

Ξηριας 2

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρθηκε ότι, ”το φρεάτιο της φωτογραφίας λειτουργεί ως υπερχείλιση μέσω του Ξηριά που καταλήγει στη θαλάσσια περιοχή της Μπουρμπουλήθρας, σε περίπτωση βλαβών.
Λόγω της βλάβης του καταθλιπτικού αγωγού που περνάει από το Χωλόρεμα και καταλήγει στο Αγκίστρι, τα λύματα που κατευθύνονται στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού επεξεργάζονται, ώστε να μην μεταφέρουν στη θάλασσα άζωτο και φώσφορο και καταλήγουν στην θαλάσσια περιοχή της Μπουρμπουλήθρας μέσω του αγωγού υπερχείλισης, που βρίσκεται στο χείμαρρο Ξηριά”.

Ξηριάς

Εν τω μεταξύ, ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων ομάδας καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με την ποιότητα των νερών του Παγασητικού και των ψαριών μέσα σ΄αυτόν. Ελήφθησαν δείγματα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και έτερον ουδέν!!!

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠυροβολισμοί στο Ηράκλειο Κρήτης – Στο νοσοκομείο 45χρονος
Επόμενο άρθροΦάμελλος: Να σταλεί ένα μήνυμα την Κυριακή από την αυτοδιοίκηση στους εντεταλμένους του κ. Μητσοτάκη