Εκ των υστέρων εξηγήσεις για τη φράση του «θέλουμε δύο αγόρια» με τον Τάιλερ και για τα περί διαιώνισης του DNA και τη μεταβίβαση των προσωπικοτήτων τους στα παιδιά, δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και τις αντιδράσεις τόσο εξ αριστεράς όσο και εκ δεξιών με το Twitter να «παίρνει φωτιά», με μια μακροσκελή του ανάρτηση στα social media, για άλλη μια φορά εκ των υστέρων και με καθυστέρηση, αναγκάζεται να εξηγήσει τι εννοούσε.

Και αυτό που εννοούσε είναι ότι η φράση «θέλουμε δύο αγόρια» ήταν μια ευχή, όχι μια «παραγγελία», η οποία προκύπτει από την ενσυναίσθηση και την ευθύνη.

«Απέναντι σε μία κόρη, έχω ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για το αν θα είμαι σε θέση να τη διαπαιδαγωγήσω σωστά, να ανταποκριθώ ως γονιός με επάρκεια στις ερωτήσεις της για την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα – όλα όσα συνθέτουν τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης» γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Απαντώντας επίσης στο γιατί αναφέρθηκε στον θεσμό της παρένθετης μητέρας ως τρόπο απόκτησης παιδιών με τον σύντροφό του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι στόχος του είναι η ορατότητα. Σημασία έχει δύο άνθρωποι που αγαπιούνται να μπορούν να αποκτήσουν παιδιά, είτε μέσω της τεκνοθεσίας είτε μέσω παρένθετης μητέρας, εξηγεί.

Καταλήγοντας, συμβουλεύει τους πολιτικούς του αντιπάλους «να μην κρύβουν την ομοφοβία του πίσω από ιερά ζητήματα που αφορούν στη ζωή».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑποκάλυψη: «Αμέσως μετά τη δολοφονία στη Λούτσα ανέβασαν στο Tik Τok την φωτογραφία των θυμάτων
Επόμενο άρθροΔάκρυσε ο Kelsey Grammer για την «επιστροφή» του Frasier