Δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, σχετικά με την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης από τα κουνούπια, πραγματοποίησε η ΤΟΜΥ Ιωλκού, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενημέρωσης και πρόληψης των Λοιμωδών Νοσημάτων που πραγματοποιείται στο νομό Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, έγινε ενημέρωση και για την προστασία από τον Τέτανο και στη δυνατότητα εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 από την Συντονίστρια Ιατρό – Θέου Ζωή, τη Νοσηλεύτρια Τσιάμη Αναστασία και τις Επισκέπτριες Υγείας Ζαφείρη Αντωνία και Μαλλιαρού Δέσποινα. Συμμετοχή στη δράση παρείχε και η Συντονίστρια των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του Κ.Υ. Βόλου και των ΤΟΜΥ Μαγνησίας κα Σκούπρα Καλλιόπη.

Παράλληλα με την ενημέρωση έγινε και διανομή έντυπου υλικού στους συμμετέχοντες.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και σε επικοινωνία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας) με κύριο γνώμονα την πρόληψη και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

Προηγούμενο άρθρο«Ανοιχτό» για τους μαθητές των σχολείων το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στον Βόλο
Επόμενο άρθροΔιακοπή κυκλοφορίας στην Ιωάννου Καρτάλη