Ο Οκτώβριος χαρακτηρίζεται ως μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού με την Παγκόσμια Ημέρα που εορτάζεται κάθε χρόνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WΗΟ) στις 25 Οκτωβρίου. Ο εορτασμός αυτός αποβλέπει στην επαγρύπνηση της παγκόσμιας κοινότητας για την έγκαιρη διάγνωση κι αντιμετώπιση της πολύ διαδεδομένης αυτής, νόσου. Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια στις γυναίκες και η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου , η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.Ο.Μ.Υ) Αγριάς θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση, σε συνεργασία με τη Γυναικολόγο του Κέντρου Υγείας Βόλου την κ. Ελισάβετ Τορτοπίδου την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου από τις 09:00π.μ.- 13:00μ.μ. στον χώρο της ΤΟΜΥ Αγριάς στην οδό Αγίου Γεωργίου 4.

Η δράση απευθύνεται στις γυναίκες του Δήμου Βόλου, ειδικότερα γυναικών 40 ετών και άνω (ή και μικρότερων σε ηλικία αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό) για την αναγκαιότητα του προληπτικού έλεγχου του γυναικείου πληθυσμού της περιοχής για την αξία του προληπτικού έλεγχου μέσω της εξέτασης της μαστογραφίας, της αυτοεξέτασης αλλά και της κλινικής εξέτασης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της δράσης αποτελεί η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας κατά του Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο 24280-92223.

Οι δράσεις /παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθροΠονοκέφαλος για τις ελληνικές εξαγωγές προς το Ισραήλ
Επόμενο άρθροΛαμία: Ι.Χ προσέκρουσε σε τοίχο σπιτιού και το γκρέμισε – Τραυματίες οδηγός και συνοδηγός