Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της απόφασης του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τους Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη.

Τα «βέλη» προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται καθώς και σήμερα Τετάρτη, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο Νίκος Φίλης και ο Δημήτρης Βίτσας έβαλαν για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι δεν τον εκφράζει η σημερινή ηγεσία, αλλά όπως είπε «υπάρχουν κάποιες ελπίδες να το σώσουμε».

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δήλωσε με νόημα πως δεν είναι δεδομένη η διαγραφή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ολομέτωπη επίθεση Φίλη

Ο Νίκος Φίλης από την πλευρά του εκτόξευσε νέες «ρουκέτες» κατά Κασσελάκη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι έχει σχέδιο να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν.

«Το σχέδιο που εκτυλίσσεται εκ μέρους του Κασσελάκη είναι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι κόμμα της Αριστεράς, θα αφήσει ένα πολιτικό κενό, θα σπρώξει ψηψοφόρους προς το ΚΚΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά θέλοντας να δείξει ότι οι πολιτικές του νέου προέδρου δεν συνάδουν με την Αριστερά.

Μιλώντας στο Κόντρα, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει «επειδή υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας που επιδεινώνεται» ενώ για τις παραπομπές προς διαγραφή, ανέφερε ότι πρέπει να ανακληθούν.

Ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι δεν τον εκφράζει η σημερινή ηγεσία

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συνέχισε την επίθεσή του προς τον κ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι «στηρίχτηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο» ακολουθώντας πρακτικές του Τραμπ.

«Ο κ. Κασσελακης μιλάει για θέματα έξω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε. Αν επιμείνει με αυτές τις απόψεις που διατύπωσε πριν και μετά ως πρόεδρος, κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να είναι πρόεδρος». Αν διαμορφωθούν δύο κόσμοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, η συνύπαρξη θα είναι δύσκολη, τόνισε.

Η «προφητεία» του Γιώργου Τσίπρα

Θέση στα όσα διαδραματίζονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ πήρε και ο διευθυντής της ΚΟ της κόμματος Γιώργος Τσίπρας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «Δεν είναι το θέμα οι διαγραφές, πρέπει να χωρίσουμε. Όταν δεν υπάρχει κανένα έδαφος συζήτησης, χωρίζεις», τόνισε. Πρόσθεσε δε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει για διάλυση, για αποχώρηση ή έστω διάσπαση μπορεί να πάει, σε διάλυση δεν θα πάει».

Την Πέμπτη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου

Εν τω μεταξύ, μέσα σε αυτό το διχαστικό κλίμα, συνεδριάζει αύριο στις 16:30 το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα δώσει το παρών και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, την ώρα που αυξάνονται οι «φωνές» στο κόμμα που φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει διάσπαση .

Από όσα θα πει, θα διαφανεί εάν θα τραβήξει και άλλο το σκοινί ή θα ρίξει τους τόνους με όσους έχουν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους με τις πολιτικές που εφαρμόζει.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρομαχώνας: Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες
Επόμενο άρθροΜου αρέσουν πολύ τα κορίτσια, η μητέρα μου ήταν μοδίστρα και το σπίτι ήταν γεμάτο γυναίκες