Στη σύλληψη δύο γυναικών από τη Βουλγαρία, ηλικίας 23 και 24 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα.

Κατηγορούνται για τηλεφωνικές απάτες και μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες, μαζί με συνεργό τους, συνέστησαν εγκληματική ομάδα και τηλεφωνούσαν σε πολίτες προσποιούμενοι τον γιατρό ή συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν έχουν τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για το χειρουργείο.

Σε έρευνα στο αυτοκίνητο των δύο γυναικών εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο το χρηματικό ποσό των 17.200 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην κάτοχο

Χθες το μεσημέρι, ο συνεργός τους προσποιούμενος τον γιατρό, τηλεφώνησε σε 62χρονη γυναίκα σε περιοχή του Κιλκίς και με το πρόσχημα ότι δήθεν η ανήλικη εγγονή της έχει τραυματιστεί στο σχολείο, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, που παρέλαβε η μία από τις γυναίκες.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Αρχών, οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα στον Προμαχώνα Σερρών, τη στιγμή που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα.

Σε έρευνα στο αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο το χρηματικό ποσό των 17.200 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα, καθώς επίσης και μία απομίμηση πιστολιού.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 250 λέβα Βουλγαρίας, που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησαν. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε, ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, τηλεφώνησαν σε ακόμη τρεις πολίτες προσποιούμενες τα συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής των δύο γυναικών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔανειολήπτες: Τρεις λύσεις για την προστασία από τις αυξήσεις των επιτοκίων
Επόμενο άρθροΜαίνεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου