Τα τρία άτομα που επιχείρησαν να εξαπατήσουν 50χρονη γυναίκα με προβλήματα υγείας και να της αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα σε χωριό του Αλμυρού, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών ο καθένας, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη φυλακή.

Πρόκειται για μια 35χρονη μητέρα ανήλικου παιδιού, έναν 40χρονο  κι έναν 32χρονο οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που αρνήθηκαν, τηλεφώνησαν στην 50χρονη στις 4 το απόγευμα και κλαίγοντας, είπαν ότι έπεσε θύμα τροχαίου η αδελφή της Γιάννα κι έπρεπε να χειρουργηθεί. Της ζήτησαν για υλικά που υποτίθεται ότι ήταν απαραίτητα για το χειρουργείο, 3.570 € σε μετρητά και 5.000 € σε χρυσαφικά. Συνεννοήθηκαν μάλιστα να τα βάλει σε σακούλα δίπλα από κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι της. Μια γειτόνισσα που έμαθε τι έγινε, πήρε τη σακούλα και την έδωσε στο σύζυγο της γυναίκας.

Το παρ’ ολίγον θύμα είπε στο δικαστήριο ότι, οι άγνωστοι της τηλεφώνησαν αρκετές φορές και σε μια συνομιλία της είπαν ότι πριν την επέμβαση έπρεπε ν’ αγοραστούν λάμες από την Ιταλία και χρυσές βίδες, για να μην έχει προβλήματα αργότερα στο πόδι.
Τελικά, μπλέχτηκαν στη διάρκεια ανεύρεσης του ”χρυσοφόρου” κάδου σκουπιδιών, καθυστέρησαν, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και συνελήφθησαν μέσα σε αυτοκίνητο με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή

 

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πατέρας του 40χρονου, που είπε ότι ο γιός του, που είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, του ζήτησε το αυτοκίνητο για να πάει βόλτα, του το έδωσε και το βράδυ δέχτηκε τηλεφώνημα από την Αστυνομία για τα…….καθέκαστα.

Η 35χρονη είπε ότι είναι τοξικομανής κι έψαχνε για δουλειά, ενώ δεν…..κατάλαβε ότι συμμετείχε σε απάτη.

Ο 40χρονος κατέθεσε ότι πήγε με τον 32χρονο φίλο του για καφέ, είδαν την 35χρονη να ψάχνει ταξί, συμφώνησαν να την πάνε εκείνοι, έφτασαν στη Σούρπη, το αυτοκίνητο έπαθε λάστιχο, οι δύο φίλοι το άλλαξαν και η γυναίκα έψαχνε την παιδική χαρά για να παραλάβει όπως τους είπε μια πράσινη σακούλα, που δεν βρήκε.

Ο 32χρονος είπε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών, έπινε καφέ με τον 40χρονο, ήρθε η 35χρονη, την πήγαν στο χωριό για να δει τον πρώην φίλο της, τρύπησε το λάστιχο στην παιδική χαρά, η 35χρονη ζήτησε να ψάξουν στα σκουπίδια για μια σακούλα, χωρίς να τους πει περιείχε και δήλωσε ότι δεν γνώριζε για την απάτη.

Ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι οι πράξεις έγιναν, οι ισχυρισμοί των κατηγορούμενων δεν ευσταθούν και πρότεινε την ενοχή τους, όπως κι έγινε.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για τις Φυσικές καταστροφές και “Πολιτική Αρωγή στο “Τζωρτζέικο”
Επόμενο άρθροΠανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τρίτη στον Βόλο