Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός “ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ” με επικεφαλής τον Ιωάννη Σωλήνη αναφέρει:

Η ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΡΑΣΤΩΝΗ, ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ (Μιτζικαίϊκες) ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

1) Πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα (8/11) μετά από δυόμισι μήνες (!!!) και μάλιστα με τηλεδιάσκεψη. Προφανώς η καθυστέρηση εντάσσεται στα πλαίσια της μετεκλογικής ραστώνης. Κοινώς, ‘‘έχουμε δέσει το γάιδαρό μας’’ για πέντε χρόνια. Στα ίδια πλαίσια φαίνεται να εντάσσεται και η αποκομιδή των σκουπιδιών που ‘’αναστενάζουν’’ έξω από τους κάδους και γίνονται τροφή για διάφορα όντα της τοπικής πανίδας. Και λέμε ‘’έξω’’ γιατί μέσα οι κάδοι από καιρό έχουν γεμίσει, όπως αυτοί στη διασταύρωση Καλάμου από το δρόμο του Λεφοκάστρου (όπου είμαστε καθημερινοί μάρτυρες).

2) Διαβάσαμε στα ΜΜΕ τις ανακοινώσεις για το ‘’πόθεν έσχες’’ των πολιτικών και μεταξύ αυτών του Δημάρχου μας. Διακρίναμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που μας δημιούργησαν εύλογες απορίες και για τα οποία θα ασχοληθούμε με νέα ανακοίνωση σε μερικές μέρες. Αφού φυσικά μελετήσουμε όλα τα στοιχεία και ρωτήσουμε τους ειδήμονες.

3) Στην προεκλογική μας εκστρατεία είχαμε ασχοληθεί με το σκάνδαλο (γιατί περί σκανδάλου πρόκειται) των ασφαλτοστρώσεων των αγροτικών δρόμων και των …ημετέρων, μη αγροτικών. Μάλιστα, κατηγορήσαμε τους τοπικούς βουλευτές – υπουργούς που έχουν την καλή διάθεση να δώσουν χρήματα στον τόπο χωρίς όμως να ελέγχουν που πάνε αυτά τα χρήματα και αν πραγματικά πιάνουν τόπο. Είναι τόσο ψεύτικη η κατασκευή αυτών των ασφαλτοστρώσεων που ορισμένοι έχουν ήδη πάθει ζημιές ενώ σε άλλους έχουν φυτρώσει χόρτα (!!). Αναδημοσιεύουμε παρακάτω δύο φωτογραφίες που αλιεύσαμε από το Facebook όπου διακρίνεται το (ανύπαρκτο) πάχος της υποτιθέμενης ασφάλτου. Είναι από το δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνα στο Προμύρι. Η πρόσφατη θεομηνία προκάλεσε κατολίσθηση και αποκαλύφθηκε το πραγματικό πάχος της ασφάλτου. Πραγματικά δε ξέρουμε αν είναι να γελάμε ή να κλαίμε με τις ‘’Μιτζικαίϊκες’’ άσφαλτοι όπως τις χαρακτηρίζουν πολλοί κάτοικοι θέλοντας να προσδώσουν το χαρακτήρα της ευτέλειας (του υλικού) και του καιροσκοπισμού που χαρακτηρίζουν τις δράσεις του Δημάρχου. (φωτο Christopher Wicks)

Προηγούμενο άρθροΚαρδιά: Tο συναίσθημα που την προστατεύει για… χρόνια
Επόμενο άρθροΒυζίτσα: Γιορτή Φυρικιού στις 19 Νοεμβρίου