Την μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, του προστάτου των ναυτικών και Αγίου των θαλασσών, εορτάζει ο Βόλος την Τετάρτη 6/12.

Επίκεντρο του εορτασμού για τον Άγιο Νικόλαο είναι ο περικαλλής Μητροπολιτικός Ναός της Πόλης, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου , ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Τον κ. Κύριλλο θα πλαισίωναν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης και  ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ανήμερα της εορτής, Τετέρτη 6 Δεκεμβρίου, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, συλλειτουργούντων των Θεοφ. Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο και του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη την παραλία του Βόλου.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωήλ Ποδαροπούλου, με την συμμετοχή εκπροσώπων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτου των Λιμενικών.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΜεγαλώνει ο προβληματισμός για φορολογικό νομοσχέδιο – Στον χορό και το Επιστημονικό Συμβούλιο
Επόμενο άρθροΗ Ελεωνόρα Ζουγανέλη με τη βέσπα της