Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΚΕΘΕΑ Μαγνησίας μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων του Φορέα, του Συλλόγου οικογενειών και εθελοντών ΚΕΘΕΑ και των εκπροσώπων της Πλεύσης Ελευθερίας Μαγνησίας  κ.κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά και Γιάννη Κάϊρα, κατα την οποία συζήτησαν για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, για επικείμενη συγχώνευση όλων των φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε έναν ενιαίο Οργανισμό.

“Η πολιτική για τα ναρκωτικά στη χώρα μας και η προώθηση σκοπιμοτήτων, που δεν εκφράζονται ανοιχτά: Περικοπή πόρων, συρρίκνωση και ομογενοποίηση υπηρεσιών, μετακίνηση του προσωπικού προς άλλους τομείς του συστήματος.
Οι νέες ρυθμίσεις θα δώσουν τη χαριστική βολή στις αποκεντρωμένες δομές επιχειρώντας τη συγχώνευση όλων των φορέων πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε έναν υπερφορέα χωρίς κλινικά, οικονομικά και διοικητικά δεδομένα και χωρίς τη διαβούλευση με τις δομές πρώτης γραμμής” ανέφεραν οι εργαζόμενοι.
Οι εκπρόσωποι της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισαν ότι το ΚΕΘΕΑ σε όλη την Χώρα και στην Μαγνησία ιδιαίτερα έχει επιδείξει τεράστιο έργο δεκαετίες τώρα , στα θέματα της πρόληψης, θεραπείας από εξαρτήσεις, καθώς και της ιδιαίτερης προσπάθειας στον τομέα της κοινωνικής επανένταξης και σαφώς το κίνημα της  Πλεύσης Ελευθερίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν κοινοβουλευτικά και κινηματικά, ώστε να αποτραπεί η διάλυση αυτών των πολύτιμων δομών προσφοράς στην Κοινωνία μας.

Προηγούμενο άρθροΑίτημα Χρ. Μπουκώρου στον Ν. Ταχιάο για την επαναλειτουργία του «Μουτζούρη»
Επόμενο άρθροΔίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Είδα μία τεκμηριωμένη άποψη για ποιο λόγο πρέπει να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου»