Ο πρωθυπουργός απαντά σε ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση – Τα μέτρα θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες των αγροτών

Στην επικαίρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, για τη Θεσσαλία και το σχέδιο αποκατάστασης των πληγέντων απαντά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης και ενεργειακής ελάφρυνσης των αγροτών.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Η ερώτηση έχει θέμα «το παρόν της Θεσσαλίας απαιτεί άμεση αποκατάσταση για τους πληγέντες. Το μέλλον της Θεσσαλίας απαιτεί ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

«Φαίνεται ότι όταν η αντιπολίτευση πιέζει και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κινητοποιούνται τότε η κυβέρνηση εμφανίζεται για να απαντήσει» ξεκίνησε την ερώτησή του ο κ. Χαρίτσης υπενθυμίζοντας στη συνέχεια την επίσκεψή του στις 2 Ιανουαρίου στη Θεσσαλία λέγοντας ότι «δυστυχώς για τους πολίτες το επιτελικό κράτος πνίγηκε στις λάσπες».

«Αποδείχθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η ανεπάρκεια αντιπλυμμηρικής θωράκισης της Θεσσαλίας που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε υποσχεθεί. Διαπίστωσα ότι οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και άκουσα γεωργούς και κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται και να αγωνιούν» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης.

«Την ώρα που συζητάμε οι αγρότες είναι στα μπλόκα διεδικώντας μέτρα για το αυξημένο κόστος παραγωγής, για το αγροτικό πετρέλαιο και την αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης ο οποίος είπε ότι ειδικά για τους αγρότες της Θεσσαλίας «δεν πρόκειται για σημειακά προβλήματα αλλά για την επιβίωσή τους».

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο για δίκαιη οργή των αγροτών αλλά «φοβάμαι ότι θα μπούμε στον δρόμο της επικοινωνιακής διαχείρισης. Και ο δεύτερος κύκλος αρωγής των 5.000-10.000 ευρώ φοβάμαι ότι θα αποδειχθεί επικοινωνία». Τι θα κάνετε για να προχωρήσουν πιο γρηγορα οι έλεγχοι και ποιο τελικά θα είναι το ύψος της αποζημίωσης;, αναρωτήθηκε ο κ. Χαρίτσης.

«Μήπως ο δεύτερος κύκλος ανοίγει για να κατευνάσετε τους αγρότες της Θεσσαλίας για να δείξετε τάχα γενναιοδωρία χωρίς, όμως, αντίκρυσμα;» επέμεινε ο κ. Χαρίτσης.

Προηγούμενο άρθροΣτέλιος Χανταμπάκης για Φιλήμονα: Δεν ήμουν δίπλα του τις τελευταίες του στιγμές
Επόμενο άρθροΔίκτυο Ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας