Σε εξέλιξη βρίσκεται το παναγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, έξω από την έκθεση Agrotica, όπου παραμένουν παραταγμένα τρακτέρ. Αγρότες από όλη τη χώρα καταφθάνουν στο σημείο, απορρίπτοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, τις οποίες χαρακτηρίζουν κοροϊδία, και διαμηνύοντας ότι «Ενισχύουμε τα μπλόκα συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε».

Αγρότες από την Θεσσαλία καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους αγρότες που βρίσκονται ήδη έξω από τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ.

Σε μια συμβολική κίνηση αγρότες από την Αγιά της Λάρισας έριξαν στο οδόστρωμα κάστανα και μήλα.

«Αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ»

«Εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι αγρότες.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται βουλευτές και πολυμελές κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ την Agrotica επισκέπτονται οι Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, Χαρίτσης.

Κλιμακώνουν

Με ορμητήριο τα δεκάδες μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, οι αγρότες  καταφτάνουν οργανωμένα στη Θεσσαλονίκη.

Η κύρια δύναμη των αγροτών βρίσκεται στην Καρδίτσα, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.500 τρακτέρ- ακολουθούμενη από τον Πλατύκαμπο (500), την Πτολεμαϊδα (200), το Κάστρο Βοιωτίας (170),την Κουλούρα Ημαθίας και το Δερβένι Θεσσαλονίκης (από 150 τρακτέρ). Επίσης, 100 τρακτέρ βρίσκονται στα Μουδανιά και τα Τρίκαλα, 70 στην Καλαμπάκα και 50 στην Επανομή.

Την Τρίτη καλούνται αντιπροσωπείες από όλα τα μπλόκα πανελλαδικά στη Νίκαια της Λάρισας για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σημειώνει πως «τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε στην επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας».

Δείτε εικόνες

Συλλαλητήριο αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροMeta – Amazon: Πώς οι χιλιάδες απολύσεις εκτόξευσαν τα κέρδη και τις μετοχές τους
Επόμενο άρθροΑλ.Μεϊκόπουλος: «Χωρίς χρονοδιάγραμμα και με καθυστέρηση οι αποκαταστάσεις στο Νότιο Πήλιο»