Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή τίμησε την Ημέρα Μνήμης για το Ολοκαύτωμα μαζί με μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, ένα σχολείο η ίδρυση του οποίου φέρει την υπογραφή της Υφυπουργού.

Η κα Μακρή, παρουσία αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων και μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, εκ των οποίων τιμήθηκαν η κα Βαρούχ και οι κύριοι Πολίτης και Σολομών, μίλησε από καρδιάς στα παιδιά και απευθύνθηκε στο δικό τους αίσθημα ευθύνης απέναντι στην μνήμη και στην ιστορία ενώ τόνισε την αξία της έρευνας μέσα από την εκπαίδευση που απεικονίζει τους κινδύνους του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και κάθε μορφής διακρίσεων και οδηγεί στην κατανόηση των αιτιών και των συνεπειών τους ενθαρρύνοντας την εδραίωση αποτελεσματικών πολιτικών μνήμης.

Η Υφυπουργός Παιδείας επιβράβευσε τη συμμετοχή των μαθητών σε αντίστοιχες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Ολοκαύτωμα, προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Τόνισε δε εμφατικά τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στη διδασκαλία για το Ολοκαύτωμα και ανέδειξε τις τακτικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και τις βραβευμένες δράσεις, ατομικές και συνεργατικές, που απευθύνονται στη μαθητική κοινότητα, ολοκληρώνονται στο σχολικό περιβάλλον και δυναμώνουν τη μνήμη και τη δέσμευση για το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοια θηριωδία.

Προηγούμενο άρθροΓιατί το ΚΚΕ λέει «όχι» στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – «Εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης»
Επόμενο άρθροΣέρρες: Οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία Οδό με τρακτέρ