Συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση οι αγώνες των αγροτών και δηλώνουν ανυποχώρητοι μπροστά στα αιτήματά τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναλγησία.

Μιλώντας στο MEGA το μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας Παναγιώτης Κατσικογιάννης, υπογράμμισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης απέχουν παρασάγγας από αυτά που οι ίδιοι ζητούν.

«Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν και τα αιτήματά μας»

«Δεν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Δυστυχώς βλέπω ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και οι εξαγγελίες της απέχουν παρασάγγας από αυτά που εμείς ζητάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι απαντήσεις που παίρνουν οι αγρότες από την κυβέρνηση είναι ασαφής και έωλες.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν πλάνο για τον πρωτογενή τομέα και αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό, οπότε εμείς ζητάμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι ασαφής και έωλες, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης άρα δεν μπορεί να γίνει και διάλογος», πρόσθεσε ο κ. Κατσικογιάννης.

Σε ετοιμότητα οι αγρότες

Τα αιτήματα των αγροτών

Παράλληλα το μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας στέλνει μήνυμα αγώνα έως την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. «Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν και τα έξι αιτήματά μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ήδη κλιμακώνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Παναγιώτης Κατσικογιάννης αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών.

«Τα βασικά αιτήματα είναι κοινά για όλους τους αγρότες της Ελλάδας και είναι αυτά που κάνουν την ύπαιθρο να «ματώνει». Φυσικά η κάθε περιοχή έχει κάποια επιμέρους προβλήματα. Εμείς έχουμε πρόβλημα με το νερό, υπάρχει μεγάλη λειψυδρία. Το άλλο βασικό θέμα είναι ότι η περιοχή μας έχει γεμίσει με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και ανεμογεννήτριες. Οι εταιρίες μάς παίρνουν τα χωράφια για να κάνουν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων. Γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν σε οδηγούν στην εξαθλίωση, δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να σταθούν όρθιοι απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα», κατέληξε.

Στους δρόμους του αγώνα οι αγρότες

Τι απαντά η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δια μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διαμηνύει ότι θα συνομιλήσει με τους αγρότες μόνο αν οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, θέτοντας από την πλευρά του ένα εκβιαστικό δίλημμα ώστε να υπάρξει η ενδεχόμενη πιθανότητα να συζητηθούν τα αιτήματά τους.

Χθες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου από το Χαϊδάρι επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη είχαν επαγγελματίες υγείας του Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της ΕΕΝΑΣΔ
Επόμενο άρθρο«Priscilla», «Animal» και ακόμα τέσσερις ταινίες στα σινεμά