Άγνωστοι προσπάθησαν το βράδυ της Δευτέρας (12/2) να κάψουν αίθουσα στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 9ου Γυμνασίου, στον Βόλο.

Εισέβαλαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα του και έσπασαν τζάμια αιθουσών, δύο πόρτες, αλλά και ορισμένες ντουλάπες με βιβλία και καθαριστικά που βρήκαν στους διαδρόμους.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν από εσωτερική σκάλα στο 7ο Γυμνάσιο και συνέχισαν να βανδαλίζουν. Έβαλαν φωτιά σε συμβατικό πίνακα μια τάξης, αλλά ευτυχώς λόγω του υλικού κατασκευής η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

«Είναι έργο των αστυνομικών αρχών να βρεθούν οι δράστες. Θα μπορούσε όντως να προκληθεί μεγάλη ζημιά…»

Πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζεται το 7ο και 9ο Γυμνάσιο

Το πρωί οι διευθυντές των σχολείων αντίκρισαν το χάος. Σπασμένα τζάμια, διαλυμένες πόρτες και μαυρισμένοι τοίχοι από την απόπειρα εμπρησμού.

Οι ζημιές στο σχολείο ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ, ενώ οι διευθυντές κάλεσαν την αστυνομία. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης επιβεβαίωσε το συμβάν και δήλωσε πως θα ζητήσει αύξηση των περιπολιών από την αστυνομία, γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.

«Είναι έργο των αστυνομικών αρχών να βρεθούν οι δράστες. Θα μπορούσε όντως να προκληθεί μεγάλη ζημιά από την ώρα που όλα συνέβησαν την νύχτα, αλλά η αστυνομία κυκλοφορεί γύρω από τα σχολεία το βράδυ και αυτό το γνωρίζουμε» τόνισε στα gegonota.news.

Στην περιοχή τις βραδινές ώρες γίνεται σύμφωνα με πληροφορίες διακίνηση ουσιών και εκτιμάται πως οι άγνωστοι που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές ενδεχομένως να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεισμός ταρακούνησε την Κάρπαθο | in.gr
Επόμενο άρθρο«Κρατώ μικρό καλάθι» – Επιφυλακτικός αγρότης-μέλος της 15μελής επιτροπής για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη