Ερώτηση για την υποστελέχωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του ΓΝ Βόλου κατέθεσε η Νέα Αριστερά, έπειτα από πρωτοβουλία της βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη. Πρόκειται για Μονάδα που εξυπηρετεί μηνιαία 650+ ασθενείς, μόνο με μία ειδικευμένη ιατρό παθολόγο-ογκολόγο από τα τέλη Ιουλίου – όταν και παραιτήθηκαν οι δύο άλλοι γιατροί.

Η ολιγωρία του υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι χαρακτηριστική και απαράδεκτη ιδίως σε μία περιοχή, που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα διαδοχικά πλήγματα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς ζητούν από το υπουργείο Υγείας να απαντήσει αναφορικά με τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη μονάδα Χημειοθεραπείας του ΓΝ Βόλου και την ογκολογική φροντίδα στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης ζητούν ενημέρωση σχετικά με την δυνατότητα προώθησης προσωρινής λύσης, μέσω μετακίνησης, για ορισμένο χρονικό διάστημα, στρατιωτικού γιατρού.

Τέλος, καλούν το υπουργείο Υγείας να δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης για την άμεση πλήρωση της θέσης ιατρού ειδικότητας παθολογικής ογκολογίας, δίνοντας επιπλέον κίνητρα για την πλήρωση της θέσης.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι:
Σία Αναγνωστοπούλου, Οζγκιούρ Φερχάτ και Θεανώ Φωτίου

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο
Επόμενο άρθροΗ γκάφα του Πρίγκιπα Γουίλιαμ στα BAFTA όπου χαρακτήρισε «διασκεδαστική» ταινία με βιασμό