Ημερίδα με θέμα ”η εύθραυστη ισορροπία στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, προκλήσεις, ευκαιρίες και κίνδυνοι στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο”, διοργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής στο ΤΕΕ Μαγνησίας, στο Βόλο, ο Δικηγορικός Σύλλογος και η Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας.
Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής εξωτερικής πολιτικής Άγγελος Συρίγος, μίλησε με θέμα ”από τα Ίμια στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου” και είπε ότι, τα Ελληνοτουρκικά θέματα, είναι μέρος των διεθνών εξελίξεων.

”Η βασική στρατηγική της Τουρκίας είναι όλα πάνω στο τραπέζι”, δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Συρίγος κι ανέφερε ότι, ο Ερντογάν μπορεί να προσαρμόζεται στα διεθνή δεδομένα, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι: Πολύκαρπος Αδαμίδης καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Διεθνών Σχέσεων και Προμηθειών στην ΣΣΕ με θέμα ”Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας”, Κων. Αντωνόπουλος καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ με θέμα ”η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στο Αιγαίο και “casus belli” για την Τουρκία” και Μιλτ. Σαρηγιαννίδης αν. καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ με θέμα ”η ανυπόστατη υποχρέωση αποστρατικοποίησης νησιών στο Αιγαίο”.
Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν, ο Γεώργιος Μπουρτζής δικηγόρος, υποψήφιος διδάκτωρ στον τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Χρήστος Στρατηγόπουλος δικηγόρος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΠίτα Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας-Κεντρικής Ελλάδος στο Βόλο με την παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Επόμενο άρθροΠροκριματικά Eurobasket 2025: Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική μας, 72-64 την Τσεχία στο ντεμπούτο του Σπανούλη