Η τεχνολογία αποτελεί σημαντικό μέρος της επόμενης ημέρας για την πληγωμένη από τις πλημμύρες, Θεσσαλία, στο δρόμο της ανάκαμψης, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, από το Βόλο, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος, το βράδυ της Παρασκευής, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με θέματα, την ψηφιακή εποχή, την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνοηθική.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, ο αντιδήμαρχος Βόλου Αριστ. Σαββάκης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαρ. Μπιλλίνης, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί επιχειρηματίες από την Κεντρική Ελλάδα.

Οπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών ώστε πολίτες και επιχειρήσεις να γλιτώνουν χρόνο και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνει η ζωή μας πιο ασφαλής και γρήγορη, αρκεί να βάλουμε όρια.

Για την τεχνοηθική, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι, αν την αφήσουμε ανεξέλεγκτη μπορεί να μας πληγώσει, γι’ αυτό πρέπει να περιγράψουμε τι θέλουμε να κάνουμε και τι όχι με την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Θανάσης Συριανός, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ανέφερε ότι, δεν είναι ενθαρρυντικές ως τώρα οι έρευνες του ΣΕΒ και της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη σημερινή επιχειρηματικότητα.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες και να γίνονται καλύτερες. Οποιος δεν κάνει τις αναγκαίες προσαρμογές θα μείνει πίσω και δεν θα μπορέσει να σταθεί στο διεθνή ανταγωνισμό.

Ν.Β.

 

Προηγούμενο άρθροΙλαρά: Σύσταση για εμβολιασμό – Ένα άτομο μπορεί να κολλήσει 15
Επόμενο άρθροΗμερίδα στον Βόλο για τα Ελληνοτουρκικά-Η Τουρκία θέλει τα πάντα πάνω στο τραπέζι