Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, κατέθεσε αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη για παράταση, κατά 6 μήνες, της αναστολής πλειστηριασμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, που λήγει στις 4 Μαρτίου, για φυσικά πρόσωπα κι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Οπως αναφέρει, πολλές επιχειρήσεις, δεν είναι ακόμα σε θέση να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Στην επιστολή του ο κ. Κουρέτας αναφέρει:

”Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κυβέρνησης, η αποκατάσταση των ζημιών καθυστερεί με αποτέλεσμα αγρότες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις να μην καταφέρνουν ακόμα να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Ταυτόχρονα λόγω της καταστροφής σε μεγάλο μέρος του παραγωγικού κεφαλαίου, τόσο του πρωτογενούς, όσο και του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας, η ανάκαμψη της περιοχής αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.
Όλα τα παραπάνω συνιστούν την ανάγκη παράτασης της περιόδου αναστολής πλειστηριασμών και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για τη Θεσσαλία, τουλάχιστον κατά ένα επιπλέον εξάμηνο, ώστε να διευκολυνθούν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην αγωνιώδη προσπάθεια ανάκαμψης.
Θυμίζουμε ότι η παρούσα αναστολή εκπνέει στις 4 Μαρτίου και ζητούμε άμεσα την επέκταση της.
Με εκτίμηση
Δ. Κουρέτας
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας”.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΜε τον Λεωνίδα Κακούρη μοιραζόμασταν το ίδιο καμαρίνι, έβλεπα την κούρασή του
Επόμενο άρθροΟ πρώτος ελληνικός κατάλογος σπανίων νοσημάτων από το ΚΕΤΕΚΝΥ