Σε συνέντευξη του, ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «μετατοπίζεται σαν ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα, πρόθυμο να συμπράξει κυβερνητικά με όποιον του ζητήσει».

Μιλώντας στο MEGA, ο Νίκος Φίλης είπε: «Το κόμμα Κασσελάκη δείχνει έκπτωση του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σχολίασε ως «κακές ψυχές του ΣΥΡΙΖΑ» τους Πολάκη και Παππά. Πρόσθεσε δε ότι «Ήταν πολιτικές που στιγμάτισαν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και μας οδήγησε στο 18% με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα».

Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη, ερωτηθείς για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης ανέφερε πως απουσιάζει η λέξη φοροδιαφυγή και πως είναι επανάληψη του προγράμματος που είχε παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019.

Συμπλήρωσε δε: «Έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους παντού, αλλά δεν το έκανε. Θεωρώ είναι μία κοροϊδία αυτή η διακήρυξη. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας , πρέπει να υπάρξει φορολόγηση των ουρανοκατέβατων κερδών στις εταιρείες ενέργειας, τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ. Άλλο πράγμα είναι αυτό που αφορά τη συγκεκριμένη περίοδο και άλλο μία καταρράκωση των δημοσίων εσόδων».

Τέλος, είπε ότι: «Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει ένα φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια, που όλοι θα πληρώσουν λιγότερους φόρους, ακόμα και εκείνοι που έχουν 200.000 ευρώ εισόδημα. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι προκλητικό και επικίνδυνο, γιατί έχουμε ανάγκη να συγκεντρώσουμε δημόσια έσοδα για αναδιανομή. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, σύνταξη. Ουσιαστικά, προτείνει τη μη αναχρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους».

Δείτε το βίντεο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜηλίνα νοτίου Πηλίου: Εργασίες αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες
Επόμενο άρθρο«Εγώ, Καπετάνιος», «Ένα για τον Δρόμο» και άλλες 3 ταινίες από σήμερα στα σινεμά