Τις παραιτήσεις της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του ΓΓ του ΥΠΕΣ και ενός ακόμα κομματικού στελέχους της ΝΔ, «σε συνέχεια της παραδοχής τους για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών», σχολίασε ο βουλευτής Επικρατίας και τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Όθων Ηλιόπουλος.

Αφού σημείωσε για μια ακόμα φορά ότι ο Τομέας Αποδήμων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ο πρώτος που ανέδειξε και κατήγγειλε αυτή την έκνομη πράξη», τόνισε πως οι τρεις παραιτήσεις «αποτελούν παραδοχή πως υπήρξε δοσοληψία», που έκανε στη συνέχεια αυτούς τους τρεις ανθρώπους να αισθανθούν πολιτικά «έκθετοι».

«Αυτό που επιδιώκουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η θωράκιση της δημοκρατίας απέναντι στις αυθαιρεσίες της ΝΔ»

Ο βουλευτής, μιλώντας στο ATTICA TV, διευκρίνισε ότι τα κόμματα και οι υποψήφιοι δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους μόνο σε ουδέτερο εκλογικό χρόνο και πως επ’ ουδενί μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας των εγγεγραμμένων σε αυτούς. Κατά συνέπεια, υπογράμμισε, είναι διπλή η παραβίαση και αφορά και στο χρόνο χρήσης και στο περιεχόμενο των εκλογικών καταλόγων.

«Θα περίμενα την παραίτηση της ίδιας της Νίκης Κεραμέως»

Ο τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε να γίνουν γνωστά επισήμως τα αποτελέσματα της έρευνας που ανήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών ότι διεξάγει, διά στόματος της πολιτικής προϊσταμένης του.

«Εγώ βέβαια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «θα ανέμενα την παραίτηση της ίδιας της κυρίας Κεραμέως, καθώς δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς γίνεται αυτοί που παραιτήθηκαν να έδρασαν αυτοβούλως χωρίς την έγκριση της υπουργού».

Και τόνισε πως «είναι ασύλληπτο, πώς σε μια κυβέρνηση που είναι από τις πιο συγκεντρωτικές, όπου η ΕΥΠ αναφέρεται απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού, το επόμενο επίπεδο των στελεχών της δρα αυτοβούλως, χωρίς να έχουν σχέση με την πολιτική ηγεσία και μετά αποπέμπονται ως καθαρτήρια κίνηση».

Ο Όθων Ηλιόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρόκειται για ζήτημα προσωπικής αντεκδίκησης, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν για όλα τα κόμματα επί ίσοις όροις και, ακόμα περισσότερο, «να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου, αλλά και εν γένει η εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών θα είναι αδιάβλητες και στεγανές».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει αμφισβήτηση ή παρατυπία, γιατί διαφορετικά αυτό συνιστά πλήγμα στη δημοκρατία μας. Αυτό που επιδιώκουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η θωράκιση της δημοκρατίας απέναντι στις αυθαιρεσίες της ΝΔ», σημείωσε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝίκησε ο Βόλος τον Αστέρα στην Τρίπολη-Αποτελέσματα και βαθμολογία στα play outs
Επόμενο άρθροΓερμανία: «Αγκαλιά» με το… σεντόνι η Στουτγκάρδη μετά από 14 χρόνια