Πολύ σημαντικό βήμα παραμονής στη Σούπερ Λιγκ έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο Βόλος, επικρατώντας του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0, στον πρώτο από τους 7 αγώνες των play outs παραμονής.

Τα πολύτιμα γκολ πέτυχαν, ο Κόμπα στο 63΄ και ο Γκαρσία στο 68′. Η αναμέτρηση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ, λόγω μη σύννομης λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας (κάμερες).

Οι γηπεδούχοι, που ουσιαστικά δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο στα πλέ’ι’-άουτς, παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες κι αρκετούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεσή τους, όμως ο Βόλος δεν έδειχνε ικανός αρχικά να εκμεταλλευθεί την κατάσταση.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς φάσεις, με μοναδική εξαίρεση ένα σουτ του Γκλάβτσιτς από καλή θέση που σταμάτησε στον Καστάνιο, ενώ με το ξεκίνημα του β΄ μέρους στο 48′, ο Βόλος είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, με σουτ του Μπερτόλιο που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Γραμματικάκης.

Ο Αστέρας στο 51΄ έφτασε κοντά στο γκολ με κοντινή προβολή του Κωστέα που έδιωξε σε κόρνερ ο Κόβατς, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Λούνα φάνηκε να χτυπάει τον Μπαρτόλο, ο διαιτητής Τζήλος του έδειξε κίτρινη κάρτα και δεν άλλαξε την απόφασή του, παρότι κλήθηκε από τον VAR να δει τη φάση στο βίντεο, μήπως και ήταν κόκκινη κάρτα.

Ο Βόλος άνοιξε το σκορ στο 63΄με τον Κόμπα, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Λύρατζη και πέτυχε με σουτ το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γκαρσία έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα από μπαλιά του Λούνα, ο οποίος υποδείχθηκε από το βοηθό σε θέση οφσά’ι’ντ, όμως το VAR ανέτρεψε την υπόδειξη, αφού ο Ισπανός καλυπτόταν, κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 0-2.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Λύρατζης, Γκρόζντανιτς, Λούνα, Σιέλης, Μύγας.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμης (75΄ Αλβαρες), Λύρατζης, Σουρλής (46΄ Γκρόζντανιτς), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (84΄ Σίτο), Κρεσπί, Παλάσιος (67΄ Ζουγλής), Κωστέας (75΄Μάντζης).

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Αλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης (90 +7΄ Ασλανίδης), Λούνα, Γκλάβτσιτς, Ντε Καμπς, Μπερτόλιο (77΄ Τσοκάνης / 86΄ Τρουιγέ), Κόμπα, Μύγας, Γκαρσία (86΄ Μωραϊτης).

Στα αποτελέσματα της 1ης μέρας είχαμε: Αστέρας Τρίπολης-Βόλος 0-2, Κηφισιά-ΟΦΗ 0-0, Ατρόμητος-Γιάννινα 3-2 και Παναιτωλικός-Πανσερρα’ι’κός 3-0.

Στη βαθμολογία, ο Αστέρας κι ο Ατρόμητος έχουν 31 βαθμούς, ο Πανσερρα’ι’κός 27, ο ΟΦΗ 26, ο Παναιτωλικός 23, η Κηφισιά κι ο Βόλος 22 κι ο ΠΑΣ Γιάννινα 18.

Σπουδαίο το ματς της επόμενης αγωνιστικής Βόλος-Κηφισιά στο πανθεσσαλικό.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: Το συγκινητικό τραγούδι για τα θύματα – Έκκληση για υπογραφή του ψηφίσματος
Επόμενο άρθροΗλιόπουλος: Να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο των ευρωεκλογών, να θωρακίσουμε τη δημοκρατία από τις αυθαιρεσίες ΝΔ