Στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό βρίσκεται η Φρεγάτα «Ύδρα». Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η φρεγάτα αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι μέχρι και την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024.

Κατόπιν τούτου, θα αναλάβει ξανά επιχειρησιακά καθήκοντα, μαζί και με τα υπόλοιπα πλοία του συμμαχικού στόλου που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδες», για την προστασία των εμπορευματικών πλοίων από τα χτυπήματα των ανταρτών Χούθι.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η φρεγάτα ύδρα έχει συνοδεύσει τρία εμπορευματικά πλοία, στο πλαίσιο της αποστολής και ότι σε γενικές γραμμές το τελευταίο διάστημα μειώθηκαν οι επιθέσεις των Υεμενιτών ανταρτών.

Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα

Η φρεγάτα «Ύδρα», τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, στον Κόλπο του Άντεν.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η ελληνική φρεγάτα «’Υδρα» συνόδευε στον κόλπο του Άντεν εμπορικό πλοίο κοντέινερ ιταλικών συμφερόντων σημαίας Παναμά, εντόπισε σε μεγάλη απόσταση αρχικά το πρώτο και αμέσως μετά το δεύτερο drone ως δυνητική απειλή.

Τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνέχισαν να πλησιάζουν και στις 04:50, ώρα Ελλάδος ο κυβερνήτης έδωσε εντολή και η φρεγάτα άνοιξε πυρ με το πυροβόλο, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Μετά από την εκτόξευση των πυρών τα drones απομακρύνθηκαν.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡαγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Έρχονται καταιγίδες στην Αττική
Επόμενο άρθροΚαρναβάλι Πάτρας: 291 περιστατικά μέθης έως τώρα, με δέκα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο