Σε 40.000 – 45.000 υπολογίζονται οι καρναβαλιστές της χθεσινής παρέλασης στην Πάτρα, με τον αριθμό να αναμένεται να ανέβει στις 70.000 σήμερα στη μεγάλη παρέλαση και στο κάψιμο του Καρνάβαλου, που φέτος συμβολίζει την παγκοσμιοποίηση.

Πολλά ήταν όμως και τα περιστατικά μέθης που αντιμετώπισε ο Ερυθρός Σταυρός και οι 200 εθελοντές του, τα οποία χθες το βράδυ ανήλθαν στα 246, με τα πέντε από αυτά να κρίνεται απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Το βράδυ του Σαββάτου κατεγράφησαν 246 περιστατικά μέθης – Πέντε καρναβαλιστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Τα περιστατικά που εκλήθησαν να αντιμετωπίσουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ανήλθαν συνολικά στα 291, καθώς πέραν των περιστατικών μέθης, σημειώθηκαν και τραυματισμοί, ενώ συνολικά οι άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ανέρχονται στους δέκα.

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έχουν στήσει επιχειρησιακό κέντρο στην πλατεία Γεωργίου προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειαστούν τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με την 6η Υγιειονομική Περιφέρεια.

Οι διασώστες θα παραμείνουν στην πλατεία έως το ξημέρωμα της Δευτέρας και αφού σιγουρευτούν ότι πλέον δεν είναι απαραίτητοι.

Σημειώνεται ότι σε εφημερία θα βρίσκονται μέχρι και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, το «Άγιος Ανδρέας» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιχείρηση «Ασπίδες»: Στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό η φρεγάτα «Ύδρα»
Επόμενο άρθροΝέα Αριστερά για επέμβαση ΕΛ.ΑΣ σε ΑΠΘ: Η κυβέρνηση καταφεύγει στη δαιμονοποίηση των φοιτητών