Για την απώλεια του γιου του, Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος με το αεροσκάφος τύπου Phantom τον Ιανουάριο του 2023, μίλησε ο πατέρας του, τονίζοντας ότι ο 29χρονος πιλότος απολάμβανε να πετά στις εθνικές επετείους με τους σχηματισμούς των αεροσκαφών.

Όπως τόνισε ο Κώστας Τουρούτσικας, ο γιος του δεν φοβόταν ότι η δουλειά που είχε επιλέξει ήταν αρκετά επικίνδυνη. «Μου είχε πει ότι δεν φοβόταν να πεθάνει», ανέφερε ο πατέρας του και συμπλήρωσε ότι «οι πιλότοι έχουν μια ψυχική ταύτιση και με τη σημαία και με την ιδέα της πατρίδας».

«Είμαι περήφανος για τη χώρα μου γιατί η Ελλάδα θα συνεχίσει να βγάζει παιδιά σαν τον Μάριο» τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας

«Ένα χρόνο μετά δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω»

«Ο πόνος είναι ίδιος με όλων των γονέων που χάνουν κάποιο παιδί. Δεν διαφέρει ο δικός μου ο πόνος. Απλά σε μένα, επειδή ο Μάριος θυσιάστηκε για την πατρίδα, υπάρχει κάποιο βάλσαμο στην πληγή» τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου, όμως εξήγησε ότι «δεν την επουλώνει την πληγή, απαλύνει λίγο τον πόνο».

«Το πόρισμα που βγήκε έγραφε ότι έπεσαν και οι δύο πιλότοι σε εντεταλμένη υπηρεσία. Δηλαδή ξύπνησαν στις 05:00 το πρωί να πάνε να πετάξουν. Ήξερε ότι μπορεί να μη γυρίσει πίσω, είμαι σίγουρος για αυτό. Όλοι τους το ξέρουν. Ξεκινάω να πετάξω και δεν ξέρω αν θα γυρίσω…» πρόσθεσε ο Κώστας Τουρούτσικας.

«Ένα χρόνο μετά δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Είμαι όμως περήφανος για τη χώρα μου γιατί η Ελλάδα θα συνεχίσει να βγάζει παιδιά σαν τον Μάριο», είπε συγκινημένος στο T-live ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροSuper League 2 (Πλέι οφ): Έκανε πάρτι (4-0) στην Ηλιούπολη η Καλλιθέα!
Επόμενο άρθροΤο δικαίωμα στην υιοθεσία έχει να κάνει και με το δικαίωμα να μη θέλεις να αποκτήσεις παιδί