Τρία μέλη μιας αδίστακτης συμμορίας νεαρών που έκλεβε οχήματα και προέβαινε σε διαρρήξεις καταστημάτων στα Μεσόγεια της Αττικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σήμερα τα ξημερώματα ( 28/3) στα Σπάτα.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς ηλικίας, 17, 23 και 24 ετών που κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας, για κλοπές από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, σε απόπειρα και κατ’ επάγγελμα.

Έκλεβαν οχήματα

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι κατηγορούμενοι επέλεγαν να κινούνται κυρίως βραδινές ώρες, προβαίνοντας αρχικά στην αφαίρεση αυτοκινήτων παλαιού τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο τους, με κριτήριο την ευκολία απόκτησης πρόσβασης στο εσωτερικό και δυνατότητα άμεσης διαφυγής τους (γυάλινη πρόσοψη), προσέκρουαν, με τα αφαιρεθέντα αυτοκίνητα, σε αυτά προκαλώντας σημαντικές φθορές και αφαιρώντας ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα.

Διαδοχικές διαρρήξεις μέσα σε μία νύχτα

Ορισμένες φορές που δεν μπορούσαν να εισέλθουν στα καταστήματα με το όχημα, έθραυαν τις γυάλινες προσόψεις με ρίψεις αντικειμένων, ενώ σημειώνεται ότι προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές καταστημάτων κατά τη διάρκεια μίας νύχτας.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι η δράση τους χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτος, ενώ έχουν εξιχνιαστεί -14- κλοπές καταστημάτων και -6- κλοπές οχημάτων από τις περιοχές της Ραφήνας, του Μαραθώνα, των Σπάτων, της Παιανίας, της Παλλήνης, των Γλυκών Νερών και του Κορωπίου.

Όπως προέκυψε, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤρίτο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου: Ερανος αγάπης για τα αδέσποτα ζώα
Επόμενο άρθροΠροσοχή: Επικίνδυνος σκύλος σε περιοχή της Αγριάς Βόλου!!