Η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.
Έτσι, το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου διοργανώνει έρανο αγάπης για τα αδέσποτα με σκοπό, να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε μαθητή/-τρια του σχολείου να αποτελέσει ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων, μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς .
Ενημερώνοντας τα παιδιά, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα για τα αδέσποτα ζώα (4η Απριλίου), χτίζεται βήμα-βήμα ένα αξιοπρεπές περιβάλλον για να ζουν οι τετράποδοι φίλοι μας, ενώ δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια κοινωνία που σέβεται τη ζωή σε όλες τις μορφές της. Οσο περισσότεροι συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη ν’ αλλάξει προς το καλύτερο η αντιμετώπιση αυτών των ψυχών.
Δίνοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας, επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας για να απαλύνουμε τη δυστυχία των ζώων και να βάλουμε ένα λιθαράκι για καλύτερες συνθήκες διαβίωσής τους.
Στην προσπάθειά μας αυτή, κυρίαρχο ρόλο παίζει το συναίσθημα και η αγάπη προς τα ζώα. Αλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, όποιος κάνει κακό στα ζώα, είναι βέβαιο ότι θα κάνει κακό και σε άνθρωπο.
Μπορεί να είναι doodle σκύλος και κείμενο που λέει "30 Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας ♡ 4/9/2029 Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα Έρανος αγάπης για τα αδέσποτα"
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΠαρτίζαν – Ολυμπιακός 3-0 (Πρώτο δεκάλεπτο)
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν τρεις νεαροί μέλη αδίστακτης συμμορίας που έκλεβε οχήματα και καταστήματα