Μύδρους κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή,  εξαπέλυσε σε τηλεοπτική συνέντευξη η Δώρα Αυγέρη, σύμβουλος Κοινωνικής Διασύνδεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγκαλώ τον κ Καραμανλή για τα ψέματά του τα οποία ανερυθρίαστα είπε στις 13 Φεβρουαρίου στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, όταν επιμόνως ρωτήθηκε αν είχε προειδοποιήσεις για κίνδυνο συμβάντος. Είχε πει ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο» είπε η κ. Αυγέρη στον Σκάι και συνέχισε λέγοντας ότι την επομένη δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα «εμπιστευτικό έγγραφο, επιστολή sos προς τον κ. Καραμανλή, που προειδοποιεί για τον κίνδυνο σοβαρού συμβάντος».

Η κ. Αυγέρη σημείωσε ότι η κυβέρνηση «είχε και ζημίες» παρά το ότι δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

«Μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της σοβαρής επιστολής, η επιτροπή δεν κάλεσε τον κ. Τσαλίδη να καταθέσει και αρνήθηκε να στείλει τον κ. Καραμανλή, να στείλει στην ποινική δικαιοσύνη», τόνισε η κ. Αυγέρη.

«Είχε ζημιές η κυβέρνηση»

Στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει αίτημα ανακριτικής επιτροπής για αυτό το έγγραφο, η κ. Αυγέρη απάντησε «η γαλάζια παράταξη έχασε κάθε έξωθεν μαρτυρία ότι μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος» και πρόσθεσε «πέρα από τα ψέματα του κ. Καραμανλή ελέγχεται και για άλλες σοβαρές ευθύνες όπως η μη θέσπιση κανόνων ασφάλειας».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χθες δεν απαντήθηκε η καταγγελία ότι «έγινε το μοντάζ στην καταγεγραμμένη  ηχητική συνομιλία και στήθηκε όλο το αφήγημα πάνω στην ατομική ευθύνη».

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που δεν πέρασε, είπε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «είχε και ζημίες καθώς χθες έχασε δύο στενά δεξιά του χέρια».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑφρικανική σκόνη: «Καμπανάκι» Γουργουλιάνη για το επόμενο 2ήμερο
Επόμενο άρθροΞεκινά η βεβαίωση οφειλόμενων τελών Γ.Ε.ΜΗ. στις ΔΟΥ