Την αισιοδοξία της για την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, η οποία τόνισε πως «η κυβέρνηση καταρρέει σε όλα τα επίπεδα. Και πρωτίστως, στο επίπεδο της αξιοπιστίας».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά το σοκ των εθνικών εκλογών του 2023 και είμαστε πλέον βέβαιοι ότι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες θα μάς εμπιστευτούν, αναγνωρίζοντας ότι έχουμε και αξιόπιστο πρόγραμμα και προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους», εκτίμησε η κυρία Κεχαγιά.

«Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το σκάνδαλο των υποκλοπών, η παράδοση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία, είναι θέματα που πλέον δεν αφήνουν κανένα πολίτη αδιάφορο»

Εξήγησε πως η στόχευση είναι «να διατηρήσουμε τη δεύτερη θέση με ένα τέτοιο ποσοστό που θα μας επιτρέψει μία δυναμική επανεκκίνηση για τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Και ασφαλώς, να διατηρήσουμε την πρώτη θέση ανάμεσα στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης», σημειώνοντας πως «θα το πετύχουμε».

Παράλληλα, ανέφερε πως τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και το φορολογικό του πρόγραμμα «αποτελούν την λύση, ούτως ώστε οι πολίτες να αρχίσουν να αναπνέουν κανονικά», ενώ λέγοντας πως «ο κατώτατος μισθός είναι κατώτερος των προσδοκιών», η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο libre.gr, κατηγόρησε την κυβέρνηση που «δεν θέλει να  αντιμετωπίσει τον πυρήνα του προβλήματος».

«Η κυβέρνηση καταρρέει σε όλα τα επίπεδα»

«Η δημόσια υγεία δεν είναι πλέον δημόσια, καθώς οι ασφαλισμένοι πολίτες καλούνται να πληρώνουν ‘νόμιμο φακελάκι’ για απογευματινά χειρουργεία. Σε ό,τι αφορά δε το Κράτος Δικαίου, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το σκάνδαλο των υποκλοπών, η παράδοση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία, είναι θέματα που πλέον δεν αφήνουν κανένα πολίτη αδιάφορο», υπογράμμισε.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά δεν βλέπω καμία επιτυχία στο πολιτικό σχέδιο της δεύτερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η αντιπολίτευση είναι ‘χυλός’ επειδή έχει χαμηλά – σε σχέση με το κυβερνών κόμμα – εκλογικά ποσοστά. Αυτό αποδείχθηκε και κατά την πρόσφατη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Η κυβέρνηση καταρρέει σε όλα τα επίπεδα. Και πρωτίστως στο επίπεδο της αξιοπιστίας. Όταν το Μαξίμου καταγγέλλει οικονομικά συμφέροντα τα οποία αποφεύγει ακόμη και να κατανομάσει και την ίδια ώρα απολαμβάνει ποτά με τα ίδια συμφέροντα που καταγγέλλει ως παράκεντρα, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και τον κυνισμό της», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέθεσε, μάλιστα, πως «όταν αποπέμπει τους δύο πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού από την κυβέρνηση μόνο και μόνο επειδή αποκαλύφθηκε ευτυχώς από μη ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης η συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση με τα χαρακτηριζόμενα από τον πρωθυπουργό ‘φουσκωμένα πορτοφόλια’, τότε ομολογεί ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η διάσωση του προφίλ τού κ. Μητσοτάκη».

«Ας μην βιαζόμαστε. Οι ευρωεκλογές απέχουν μόλις δύο μήνες», όπως είπε.

«Θα επέλθει δικαίωση, θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη»

Η Βούλα Κεχαγιά, αναφερόμενη στα Τέμπη και την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, τόνισε πως «η αλήθεια θα αποκαλυφθεί σε όλες της τις διαστάσεις. Θα επέλθει δικαίωση, θα αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ προσέθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεν θα σταματήσει να επιδιώκει την απόδοση ευθυνών «κόντρα στα μπαζώματα, τα κρατικά μονταρίσματα και την λυσσαλέα προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων».

«Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την υποκρισία της απορρίπτοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, εφόσον και μόνο ο πρωθυπουργός δεσμευθεί ότι και η ΝΔ θα συμφωνήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, ώστε ο κ. Καραμανλής και τα όποια εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα να οδηγηθούν στην τακτική δικαιοσύνη στη βάση του κατηγορητηρίου των συγγενών των θυμάτων», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνταχθεί κοινό πόρισμα, αλλά «εισέπραξε την άρνησή τους».

«Πορευόμαστε ενωμένοι στη μάχη των ευρωεκλογών»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πορεύεται συντεταγμένα, ενωμένος, στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών», ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά, ενώ κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο συμπόρευσης με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε πως «οι όποιες πρωτοβουλίες πολιτικής συνεννόησης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εκφράστηκαν πρόσφατα και στην από κοινού κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Και είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας σαφή αναφορά στη Νέα Αριστερά, χωρίς να την κατονομάσει: «Μάλλον εντοπίζετε την συμπόρευση στο γεγονός ότι τα δύο κόμματα που αναφέρετε προέκυψαν μέσα από την αποχώρηση στελεχών που αναδείχθηκαν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα, δεν υπήρξε κοινή πορεία κομμάτων, αλλά προσώπων που είτε επέλεξαν την αποστασιοποίηση είτε το δρόμο της διάσπασης».

«Η ελληνική κοινωνία στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται δύσπιστη (88%) ως προς τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών. Οι λέξεις που αποδίδουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο ‘συγκάλυψη –μπάζωμα – μονταζιέρα’. Συγχρόνως, όμως, η κοινωνία εμφανίζεται ανήσυχη και ήδη δίνει κακή βαθμολογία στους κυβερνώντες και για τα υπόλοιπα φλέγοντα», ανέφερε.

Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ενώ η Νέα Δημοκρατία διεκδίκησε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχοντας ως προεκλογική της σημαία το θέμα της ασφάλειας, «έχει αποτύχει οικτρά», λέγοντας πως η εγκληματικότητα υπάρχει παντού, οι πολίτες ανησυχούν και νιώθουν ανασφαλείς, ενώ «η ακρίβεια καταπίνει τα εισοδήματα της πλειονότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων και τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση αποδεικνύονται αναποτελεσματικά».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα στο Βόλο για τις διαθέσιμες επιλογές ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΖωή Κρονάκη: Πριν μείνω έγκυος μού είπαν οι γιατροί ότι θα δυσκολευτώ να κάνω παιδιά