Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών που εκπροσωπεί στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλη την Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου, διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της στο Βόλο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

  1. Η προσφορά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του στη διαμόρφωση του σύγχρονου ρόλου της Πολιτικής Προστασίας, όπως εκφράζεται μέσω της συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας με  την τοπική αυτοδιοίκηση.
2. Ο ρόλος των Υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, στην ασφάλεια και στην προστασία των επισκεπτών στα νησιά της χώρας και η επίδραση της άρτιας συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και την Ελληνική ναυτιλία, στην ανάπτυξη της οικονομίας και στον τουρισμό.

 

Ο Βόλος, η Μαγνησία, οι Β.Σποράδες και η Θεσσαλία, αποτέλεσαν την προηγούμενη χρονιά το επίκεντρο πρωτόγνωρων φυσικών καταστροφών με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να διασώζουν εκατοντάδες πολίτες που κινδύνεψαν σοβαρά.

Στην πρώτη μέρα του συνεδρίου ήταν παρόντες μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος, Αλέξανδρος Με’ι’κόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας σε θέματα τουρισμού Γίαννης Αναστασίου.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΓκεοργκίεβα: Δεύτερη θητεία στο τιμόνι του ΔΝΤ
Επόμενο άρθροΤέμπη: «Η Hellenic Train χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς άδεια από το 2019»