Με κυρίαρχο αίτημα την αύξηση μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα, τα μέλη της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας κατέρχονται σε απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει στις 21 Μα’ί’ου σε όλη την Ελλάδα, στο δημόσιο τομέα.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στελέχη της ΑΔΕΔΥ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου κι ενημέρωσαν συνδικαλιστικά σωματεία της περιοχής, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο Βόλο.

Παρόντες ήταν οι κύριοι, Δημήτρης Μπράτης και Γιώργος Πετρόπουλος, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Βασίλης Πολυμερερόπουλος, προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Βαγγέλης Κουμαριανός, Επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κι ο κ. Γιώργος Γιούλος, πρόεδρος του Κοινωνικού Πολύκεντρου του ερευνητικού κι εκπαιδευτικού ινστιτούτου της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

”Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ,όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές”.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΟΣΥ: Πώς έγινε το ατύχημα στην Πανεπιστημίου του τρόλεϊ με το τουριστικό λεωφορείο
Επόμενο άρθροΔημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας