Νέα πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις αναφορές του σε ζητήματα θρησκευτικής πίστης, με βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, βρέθηκε στη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, όπου διάβασε το «πιστεύω» στα αγγλικά – αφού σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι «ο εαυτός του», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απέναντί μου είναι εκείνοι που φωνάζουν. Όταν παρέλασα, γιατί νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα. Όταν είπα πως πιστεύω, επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η θρησκεία. Και φυσικά, πάντα τους ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους, κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο, να αρχίσει οικογένεια».

«Λοιπόν, σας έχω νέα. Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και προσέθεσε πως «οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους».

«Τι σημαίνει πρόοδος; Ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου. Τι σημαίνει πρόοδος; Όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Με διάλογο, με αγάπη, με συναίνεση. Ξεκινάμε για την πρόοδο», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ρωμανός: Για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, η υποκρισία περισσεύει

«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ο κ. Κασσελάκης επιλέγει να σχολιάσει διχαστικά, το αυτονόητο δικαίωμα του να αναφέρεται στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, εντάσσοντάς το στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, την ίδια στιγμή ουσιαστικά απαγορεύει στους πολιτικούς του αντιπάλους να κάνουν το ίδιο, στοχοποιώντας τους!», σχολιάζει την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «προκειμένου να τα ‘πιάσει’ όλα πετάει και έναν διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας!».

«Για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, η υποκρισία περισσεύει!», τονίζει ο κ. Ρωμανός.



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητής βρήκε παξιμάδι… βίδας στη σαλάτα που έτρωγε
Επόμενο άρθροΜπάχαλο και πάλι το δημοτικό συμβούλιο Βόλου στην απογευματινή συνεδρίαση