Φουλ δουλεύουν οι μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ορίζοντα την κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του συνόλου του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 20:00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στον Ταύρο. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστοί οι 37 από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, με τους υπόλοιπους πέντε να αποφασίζονται από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι με όλο τον κόσμο της εργασίας, αλλά και με το σύνολο της κοινωνίας»

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει σήμερα από τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απάντησε χθες στις βολές που δέχθηκε σχετικά με τη στάση σου στα θρησκευτικά ζητήματα, λέγοντας μεταξύ άλλων σε βίντεο που ανήρτησε -λίγο πριν την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ- πως «η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ».

Ωστόσο από σήμερα Πέμπτη η κινητικότητα εν όψει ευρωεκλογών θα είναι έντονη στην Κουμουνδούρου. Στις 15:00 έχει οριστεί η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συζητηθούν οργανωτικής φύσεως θέματα που σχετίζονται με τις επερχόμενες εκλογές, όπως φυσικά και με την αποτίμηση της εσωτερικής διαδικασίας εκλογής των υποψηφίων που προηγήθηκε.

Αντιδράσεις για δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα – Αποπομπή ζητεί η Νέα Αριστερά, τι είπε η Ράνια Σβίγκου

Παράλληλα, σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί λόγω παλαιότερων δηλώσεων σχετικά με την κακοποίηση γυναικών του Δημήτρη Παπανώτα, με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τη Νέα Αριστερά να εξαπολύουν βολές κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο ίδιος, ωστόσο, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «κοπτοραπτική».

«Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κομμάτων και χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις υπογράμμισε πως «οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων», προσθέτοντας πως «ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι «πρόβλημά ΤΗΣ». Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος τόνισε πως «ο κύριος Παπανώτας πρέπει, έστω και τώρα, να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σχολίασαν πως «προκαλεί εντύπωση πώς μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα metoo, και ο Δημήτρης Παπανώτας που συμμερίζεται την άποψη πως αν μια γυναίκα πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και κάθεται και το ανέχεται, πρόβλημά της».

Ερωτηθείσα για την υπόθεση η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica TV», τόνισε ότι ο Δημήτρης Παπανώτας «σωστά απολογήθηκε για εντυπώσεις που δημιούργησε η δήλωση αυτή. Ο ίδιος μάλιστα μίλησε και για κοπτοραπτική. Σωστά επίσης -και θεωρώ ότι είναι μια αυτονόητη στάση για όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές- τάχθηκε και υπέρ των γυναικών που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και τάχθηκε υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών».

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπανώτας απάντησε μέσω δήλωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «απολογούμαι αν μέσα από την «κοπτοραπτική» της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί».

Η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα:

«Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον.

Απολογούμαι αν μέσα από την «κοπτοραπτική» της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.

Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Email Gate: Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επαναφέρει το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων μετά τις εξελίξεις

Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε εκ νέου βολές για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου μετά από ανακοίνωση δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί απόδημους.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί απαντήσεις από την κυβέρνηση μετά την, όπως αναφέρει, «αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχτηκε εμμέσως για πρώτη φορά πως υπήρξε παρανομία σχετικά με το σκάνδαλο Ασημακοπούλου».

Παράλληλα βάζει εκ νέου στο κάδρο την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ρωτώντας αν οι δικές της ευθύνες θα διερευνηθούν.

Σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εκτεθειμένη και υπόλογη εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων και την παράνομη χρήση τους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέσω της Νέας Δημοκρατίας. Η σημερινή αποκάλυψη καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για την υπεξαίρεση των προσωπικών δεδομένων και τη χρήση τους από τα κομματικά στελέχη. Αναμένουμε ακόμη να μάθουμε ποιοι άλλοι έγιναν αποδέκτες των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων. Και ρωτάμε ξανά: Η κυρία Κεραμέως δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο της; Οι δικές της ευθύνες θα διερευνηθούν;».

Μαζική παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία

Σημειώνεται ότι ειδικό βάρος έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη χθεσινή απεργία των συνδικάτων, με πλήθος στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση με δικό του πανό, μαζί με τη νεολαία του κόμματος.

Σωκράτης Φάμελλος, Ράνια Σβίγκου, Γιάννης Βουλγαράκης, Νίκος Παππάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Μπουρνούς, Γιώργος Γαβρήλος, Διονύσης Τεμπενόρας συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- στην απεργιακή συγκέντρωση, όπως αντίστοιχα και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, όπως η Δώρα Αυγέρη, ο Μάριος Αθανασίου και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι με όλο τον κόσμο της εργασίας, αλλά και με το σύνολο της κοινωνίας που δεν μπορεί πλέον να τα βγάλει πέρα. Μαζί, λοιπόν, με το αίτημα για καλύτερους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, καλύτερες αμοιβές και χαμηλότερες τιμές σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα, στα καύσιμα, στις τράπεζες, γεννιέται και ένα μεγάλο αίτημα της κοινωνίας για περισσότερη Δημοκρατία, για κράτος δικαίου. Γιατί το κράτος δίκαιου είναι αυτό που θα εξασφαλίσει ότι μπορεί να έχουμε ένα βιώσιμο μέλλον στη χώρα μας. Και το βιώσιμο μέλλον απαιτεί και πολιτικές ανατροπές που πρέπει να ξεκινήσουν από τις ευρωεκλογές».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην απεργιακή συγκέντρωση



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Διοικητής της 1ης Στρατιάς στον Μητροπολίτη Δημητριάδος
Επόμενο άρθροΜπέσσυ Μάλφα: «Με εκνευρίζει όταν μου λένε ότι είμαι η γυναίκα του Φατσέα»