Αλλάζει το σκηνικού του καιρού από το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει έκτακτο δελτίο για έλευση έντονων φαινομένων. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κυριότερα στοιχεία της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει στη χώρα από αύριο το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/4 θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες και οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από αύριο το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 20/4 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Κακοκαιρία: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για μεγάλα ύψη νερού στη Θεσσαλία

Προειδοποίηση για μεγάλα ύψη νερού στη Θεσσαλία, απηύθυνε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Μεγάλα ύψη νερού αναμένονται επίσης στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος επισημαίνει: Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται το συνολικό ύψος βροχής που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία που αναμένουμε σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα.

Με τους κόκκινους κύκλους επισημαίνουμε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Για παράδειγμα η Θεσσαλία θα κυμανθεί περίπου στα 40 με 60 χιλιοστά σε τοπικό επίπεδο με τα ανατολικότερα τμήματα αυτής να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν τοπικά και τα 100 χιλιοστά κατά κανόνα όμως σε ορεινούς όγκους.

Σημειώστε ότι μια μέση ενδεικτική τιμή για το μήνα που διανύουμε είναι τα 35 περίπου χιλιοστά για τη Λάρισα και την Αγχίαλο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕλβετία: Βυθίστηκαν οι εξαγωγές ρολογιών τον Μάρτιο
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Απαντάμε στο πρόβλημα της ακρίβειας – Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τον πληθωρισμό των τροφίμων